avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Activitate Cuciurean11

Activitate Cuciurean11

Asta am citit și eu în lege. Deci sa înțeleg ca am interpretat bine. Dacă nu realizez lucrări, nu am nevoie de autorizație de construcție pentru schimbarea destinației , nu?

Cornel Vasile a scris:

Legea 50/1991
art.11
(1) Se pot executa fără autorizație de construire/desființare următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistență și/sau aspectul arhitectural al construcțiilor, cu excepția cazurilor în care acestea se execută la categoriile de construcții prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b):
.....
o) schimbarea de destinație, numai în situația în care pentru realizarea acesteia nu sunt necesare lucrări de construire/ desființare pentru care legea prevede emiterea autorizației de construire/desființare, cu încadrarea în prevederile documentațiilor de urbanism aprobate;
.....

Bună ziua. Am o nelămurire. Vreau sa schimb destinația unui apartament la parter, fără a realiza lucrări constructii/demolări. Cei de la primărie spun ca am nevoie de certificat de urbanism și implicit autorizație de construcție. Din ce am citit în legea 50/1991 republicata, am înțeles ca schimbarea de destinație fara realizarea de lucrări este exclusa de la obligația de a primi autorizație de construcție. As dori o lămurire dacă se poate. Mulțumesc anticipat!