avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Activitate Cristian Stamate

Activitate Cristian Stamate



Dapix a scris:

Altă variantă nu prea are cum să existe, decât dacă există încredere și seriozitate la cei 3 moștenitori.
Debitorul poate vira la pachet (dacă vrea) rata lunară , în contul unuia dintre moștenitori, apoi ei să-și împartă banii cât îi revine în parte la fiecare.

Observ că executorul judecătoresc, evită să-și asume "riscul", de a încasa el banii, și apoi să vireze soldul splitat în conturile moștenitorilor.


Mi se pare ca sunt prea multe lucruri de care depinde soluționarea problemei: debitorul poate livra banii la pachet dacă vrea, executorul poate primi banii dacă vrea, ....
Ma gândeam ca exista o soluție legala prin care moștenitorii sa-si primească lunar procentele din certificatul de moștenitor direct în conturile lor fără sa depindă de "bunavointa" altora.
Dacă exista asa ceva va rog un răspuns.
Va mulțumesc.


gi-jane2 a scris:

banii nu intra in contul decedatului, banca sau angajatorul debitorului vireaza catre executor si executorul distribuie sumele- nu mai e cazul sa distribuie decedatului ci mostenitorilor acestuia. Daca sunt 3, pot imputernici pe unul din el sa incaseze.. discutati cu executorul, oricum.


Am discutat cu executorul și mi-a spus doar ca angajatorul debitorului nu poate face split între cei 3 moștenitori și cam atit, oricum el nu primea banii și apoi sa-i distribuie titularului de cont.
Alt traseu/varianta nu exista, pt. ca în acest caz nu pot rezolva problema menționată la început?
Mulțumesc și aștept un răspuns.

Dapix a scris:

Un decedat nu mai poate avea cont curent activ la nici o bancă.
Trebuie să găsiți alte modalități pentru recuperarea datoriei.


Eu asta am întrebat de la început, deci ce se poate face în acest caz. Care sunt acele "alte modalități pt. recuperarea datoriei"?
Va mulțumesc și aștept un răspuns .

gi-jane2 a scris:

ati dezbatut succesiunea, aveti un certificat de mostenitor ?
executorul ar trebui sa distrubuie sumele retinute deja in conturiledvs.
L-ati instiintat ?



Exista certificat de moștenitor numai ca executorul spune ca nu se poate împărți în 3 suma ce ar trebui sa intre lunar în respectivul cont( nu se poate face split) suma provenind dintr-o poprire pe veniturile celui ce nu a returnat împrumutul la timpul cuvenit.
Întrebarea este cum trebuie procedat pentru a se putea incasa banii(contul fiind inchis nu se poate face plata lunara din partea celui executat).
Mulțumesc pentru răspuns.
Bună ziua,
Am moștenit împreună cu alte 2 persoane un cont bancar care se alimentează lunar cu o suma provenita din poprirea pensiei celui care nu a returnat împrumutul făcut. Titularul contului fiind decedat contul a fost blocat(inchis) de banca astfel ca am rugămintea să-mi dati indicatii cum se poate rzolva problema din punct de vedere juridic(cu cine trebuie luata legătura cu un executor, etc).
Va mulțumesc.
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns.
Am lucrat 15 ani, 9 luni si 29 zile in grupa 2 de munca, pentru care mi s-au acordat 3 ani si 9 luni bonificatie. Restul vechimii am lucrat in conditii normale de munca, adaugindu-se la trecerea la pensia limita de virsta facultatea(5 ani) si stagiul militar(1 an si 4 luni).
Buna ziua,

Datele cerute de dvs.:
-10.04.1959 , data nasterii
-43 ani, 3 luni si 23 zile, stagiul de cotizare total
-29.05.2019, data punerii in plata a pensiei anticipate partiale
-17.11.2019(??), data punerii in plata a pensiei limita de virsta(conform deciziei)
Nu inteleg cum a aparut data de 17.11.2019 in decizia pentru pensie limita de virsta si ce reprezinta.
Va multumesc pentru raspuns.
Bina seara,
Se pare ca este o conversatie in van pentru ca sunteti setati sa taspundeti ca totul este corect asa cum este.
Oricum va multumesc pentru deranj, in rest nu stiu ce sa spun.
Puteati avertiza din start sa nu mai piarda lumea timp!
Cele bune!
Buna ziua,
Am depus dosarul pentru pensionare anticipata partiala pe 29.05.2019 la implinirea virstei de 60 ani si o luna si am primit decizia de pensionare anticipata cu coeficient de corectie 1,2, pentru o valoare a punctului de pensie de 1100 lei, cu punerea in plata incepind cu data mai sus mentionata, urmind a trece la pensie limita de virsta in aprilie 2021. In urma solicitarii mele am primit decizia de trecere la pensie limita de virsta incepind cu data de 17.11.2019, cu punerea in plata incepind cu 17.11.2019, pentru o valoare a punctului de de pensie de 1265 lei incepind cu virsta de 60 de ani si 7 luni.
Mi-a fost anulata penalizarea si mi s-au adaugat aproximativ 3, 4 puncte pentru facultatea de 5 ani si armata de 1 an si 4 luni.
Este corect cum s'a intocmit aceasta decizie?
Va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,
Este corect ca la emiterea deciziei de pensionare la limita de virsta, beneficiind de pensie anticipata partiala, sa se specifice alta data de i ntrare in plata fata de data depunerii dosarului de pensionare, alta data a virstei de pensionare, alta valoare a punctului de pensionare, toate decalate cu 6 luni?
Nu conteaza data de depunere a dosarului?
Exista o corelare a valorilor calculate tinind cont de niste date care nu sunt evidente?
Sau sunt niste reglementari conform unor legislatii?
Va multumesc pentru raspuns!