avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Activitate Gabriel GRUIA

Activitate Gabriel GRUIA

Bună ziua,
În urma unui proces de partaj, ieșire din indiviziune pentru un teren agricol extravilan am devenit proprietarul unei suprafețe pe care doresc să o înstrăinez.
Exista un contract de arenda pe întreaga suprafață ce a fost supusa partajarii încheiat fără consimțământul coproprietarilor, adică al meu anterior declanșării litigiului, contract despre care am aflat după depunerea cererii și afișarea ofertei de vânzare.
Arendasul nu dorește să își exercite dreptul de preemțiune motivând ca prețul este prea mare deși este un preț mediu considerând ofertele similare pentru aceeași zonă.
Ce opțiuni am în cazul în care arendasul refuza să-mi pună la dispoziție contractul de arenda ?
Menționez ca termenul de 45 + 30 zile de la depunerea ofertei a trecut.
Pot solicita despăgubiri pentru perioada de 5 ani de la declanșarea litigiului în care s-a încasat arenda și pentru cota parte din teren ce îmi aparține?
Va multumesc.
Am solicitat ieșirea din indiviziune pentru 4 ha teren agricol din care 1 ha a fost deținut de tatăl meu cu act de proprietate.
Instanța a admis în încheierea de admitere în principiu că am dreptul la 1 ha conform actului de proprietate su a dispus expertiza judiciară și lotizare.
În urma lotizarii expertul a reținut că instanța a admis dreptul meu la 1 ha. și a împărțit și suprafață rămasă de 3 ha în 2 loturi de cate 1,5 ha. din care un lot mi-a revenit conform variantei omologate de instanță.
Deoarece în dispozitivul încheierii hotărării definitive nu a mai fost menționată și suprafață de 1 ha. conform I.A.P. chiar dacă aceasta figurează și în Schiță Anexa la Rap. De Expertiză omologat, Oficiul de cadastru respinge intabularea suprafeței totale de 2,5 ha. din parcela de 4 ha. supusă iesirii din indiviziune.
Am depus cerere de lămurire a dispozitivului incheierii si a fost respinsa.
As putea sa refac dezmembrarea în 3 loturi și să intabulez doar 1,5 ha. conf. Hot. Definitive? În acest caz mai rămân 1,5 ha. celuilalt proprietar și cu hectarul rămas ce se-ntâmplă, că Titlul de Proprietate nu mai există odată cu admiterea iesirii din indiviziune.