avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am solicitat ieșirea din indiviziune pentru 4 ha ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am solicitat ieșirea din indiviziune pentru 4 ha teren agricol ...

Am solicitat ieșirea din indiviziune pentru 4 ha teren agricol din care 1 ha a fost deținut de tatăl meu cu act de proprietate.
Instanța a admis în încheierea de admitere în principiu că am dreptul la 1 ha conform actului de proprietate su a dispus expertiza judiciară și lotizare.
În urma lotizarii expertul a reținut că instanța a admis dreptul meu la 1 ha. și a împărțit și suprafață rămasă de 3 ha în 2 loturi de cate 1,5 ha. din care un lot mi-a revenit conform variantei omologate de instanță.
Deoarece în dispozitivul încheierii hotărării definitive nu a mai fost menționată și suprafață de 1 ha. conform I.A.P. chiar dacă aceasta figurează și în Schiță Anexa la Rap. De Expertiză omologat, Oficiul de cadastru respinge intabularea suprafeței totale de 2,5 ha. din parcela de 4 ha. supusă iesirii din indiviziune.
Am depus cerere de lămurire a dispozitivului incheierii si a fost respinsa.
As putea sa refac dezmembrarea în 3 loturi și să intabulez doar 1,5 ha. conf. Hot. Definitive? În acest caz mai rămân 1,5 ha. celuilalt proprietar și cu hectarul rămas ce se-ntâmplă, că Titlul de Proprietate nu mai există odată cu admiterea iesirii din indiviziune.

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate dumitrugj dumitrugj Buna ziua! Daca pe titlu de proprietate sunt trecuti ca si proprietari cei trei fii mostenitori(mostenitori intre care nu exista comunicare....) partajarea ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune galaoan galaoan Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie. Dupa moartea bunicilor mei, din partea mamei, cei 10 frati ai mamei au mostenit 1 ha de ... (vezi toată discuția)
Un de executare silita a unei sentinte definitive de iesire din indiviziune Mircea Razvan Mircea Razvan In urma cu 3 zile (joi 11.06.)Am fost obligat sa execut silit un vecin care refuza sa imi restituie 2 suprafete de teren de vecinatate cu granite impinse de el ... (vezi toată discuția)