Buna ziua.
Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie. Dupa moartea bunicilor mei, din partea mamei, cei 10 frati ai mamei au mostenit 1 ha de padure pentru care s-au judecat (mostenitorii ) cu Directia silvica si au castigat, emitandu-se pe baza hotararii judecatoresti titlul de proprietate. Intre timp mama si alti frati( 6) ai ei au decedat. Tot ce a ramas dupa decesul mamei a ramas tatalui meu, la dezbaterea mostenirii( cu acordul meu si al surorii mele- cele doua mostenitoare). Tatal meu doreste sa iese din indiviziune pentru suprafata de teren cuvenita din acel hectar si sa vanda ce i se cuvine, avand in vedere ca aproape toti copacii de pe suprafata au fost taiati si furati. Va rog sa-mi spuneti cum se poate proceda si cui trebuie sa ne adresam.
Multumesc,
Sunt mai multe variante de iesire din indiviziune.Daca mergeti la instanta si partile se inteleg,nu mai platiti nici taxa de timbru.Daca nu va intelegeti instanta este singura cale, se va plati 3% taxa de timbru si expertiza.
Multumesc. Problema este ca terenul din titlul de proprietate nu este intabulat, nu s-a platit de 12 ani nici un impozit de nimeni. Titlul de proprietate este la un alt membru al familiei, mostenitor, eu am doar o copie. Unii din mostenitori vor iesirea din indiviziune, altii nu.
Actul de proprietate exista, dar este comun pentru cei 10 mostenitori( sunt enumerati toti mostenitorii defunctului ). Acest act este la unul din mostenitori care a si intabulat terenul la cadastru, iar noi ceilalti avem doar cate o copie xerox. Probabil ca va solicita instanta, ca mostenitorul sa aduca actul original. Ce alte acte mai am nevoie la instanta?