avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune iesire din indiviziune

suntem mai multi mostenitori pe un teren arabil extravilan si o casa cu terenul intravilan aferent, 3 dintre noi dorim sa vindem cota noastra din terenul arabil si avem urmatoarele probleme:
- un mostenitor e decedat iar succesorii nu au act de mostenire(inca) si nici posibilitatea financiara sa faca acest lucru.
- ceilalti sunt de acord ca sa vina in instanta si sa de semnatura pentru iesirea noastra din indiviziune pe cale amiabila, insa nu stim daca instanta permite si semnatura celor care inca nu au succesiunea facuta dupa cel care e decedat.
- titulu de proprietate este tziplat si nu se mai pot face inscrisuri pe el.
- am gasit cumparator, si vrem sa stim care sunt procedurile si cat timp ne ia in instanta sa incheiem actiunea de indiviziune.
-nu avem cadastru si nici intabulare dar cumparatorul spune ca doreste el sa se ocupe de acest lucru.
- ce taxe de timbru si ce alte taxe mai sunt, daca cel care introduce actiunea in instanta este pensionar, cu o pensie de 637 lei?
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 18:37, 8 Februarie 2012
daca vreti sa vindeti cota ce vi se cuvine (si nu suprafata efectiva) atunci nu aveti nevoie sa iesiti din indiviziune.
daca succesiunea nu este facuta nu puteti incheia un partaj voluntar (la notar)
instanta "permite" semnatura celor care nu au succesiunea dezbatuta, instanta va constata calitatea acestora de mostenitori.
pe titlul de proprietate (care oricum nu ar fi trebuit sa fie laminat) nici nu este nevoie sa se faca vreun fel de mentiuni..
-procedura este : dezbatere succesiune si iesire din indiviziune in instanta, schite cadastrale, intabulare si vanzare. nu stiu cat dureaza procedura in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare cheltuieli cadastru si intabulare teren arabil arlandh arlandh Buna ziua! In baza Legii 18/1991 a fost emis titlul de proprietate pentru 6 ha teren arabil, avand ca autor pe bunicul (decedat) si ca mostenitori pe 2(doi) ... (vezi toată discuția)
Partaj teren Stelian Brotea Stelian Brotea Buna ziua, Pe titlul de proprietate sunt 3 mostenitori. Unul dintre ei nu vrea sa faca succesiune dupa parinti ca sa putem face partajul terenului. Daca ... (vezi toată discuția)
Vanzare cu chianta de mana a mostenirii taspe27 taspe27 buna seara !se poate considera ca vanzarea cu chitanta de mana a mostenirii in termen de 6 luni de la deces s-a acceptat mostenirea ?si nu s-a prescris dreptul ... (vezi toată discuția)