avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare cu chianta de mana a mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare cu chianta de mana a mostenirii

buna seara !se poate considera ca vanzarea cu chitanta de mana a mostenirii in termen de 6 luni de la deces s-a acceptat mostenirea ?si nu s-a prescris dreptul de a dezbate succesiunea si pentru teren arabil,plus casa vanduta? se poate merge la notar si se face succesiunea acum dupa 11 ani si s-ar plati amenda de 2%? ajutor astept raspusurile dvs
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 20:13, 1 Martie 2011
succesiunea se deschide prin moarte. indicat este ca, in termen de 6 luni sa se mearga la notar si sa faca dezbaterea succesiunii. dupa ce fiecare mostenitor accepta partea sa de mostenire, se poate cere iesirea din indiviziune si astfel, fiecare poate sa-si instraineze partea sa. daca toti doresc instrainarea bunurilor ce fac obiectul mostenirii, atunci nu mai este necesara iesirea din indiviziune. dezbaterea succesiunii se poate face si dupa scurgerea celor 6 luni de la moartea defunctului, dar taxele notariale sunt mai mari decat in cazul in care cereti dezbaterea succesiunii inauntrul celor 6 luni socotite de la data mortii persoanei care lasa mostenire.
se poate merge la notar acum in prezent sa se dezbata succesiunea dupa 11 ani?
acest act procedural nu este supus prescriptiei extinctive, stimate domn. puteti merge la notar cand doriti, chiar daca au trecut acei 11 ani.....................:)
am uitat sa precizez este vorba de mostenitor unic ,frate.nu exista acte pe respectiva casa ,doar pe teren arabil -titlu de proprietate pe numele decedatei atat !casa exista din anii1960.si s-a vandut cu chitanta de mana acum 11ani la cateva luni de la moartea surorii.ce se mai poate face ?
cine a vandut casa cu chitanta de mana dupa deces?

Alte discuții în legătură

Vanzare casa la tara taspe27 taspe27 buna ziua , daca o persoana vinde o casa la tara in calitate de unic mostenitor dupa sora sa fara sa dezbata succesiunea ,fara notar doar la primarie acum 9 ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune, inscriere in cartea funciara catalyynnn catalyynnn despe ce este vorba.................bunicul meu a decedat in 1972, bunica in 1977, casa in care locuiau a fost cumparata cu o chitanta de mana , tatal ... (vezi toată discuția)
Mostenire nedezbatuta leusan leusan bunicul la sotie a decedat in anul 1976.Au ramas 5 copii si sotia supravietuitoare.Nu s-a dezbatut succesiunea dupa bunic nu se stie din ce motive, desi ... (vezi toată discuția)