avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare casa la tara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare casa la tara

buna ziua , daca o persoana vinde o casa la tara in calitate de unic mostenitor dupa sora sa fara sa dezbata succesiunea ,fara notar doar la primarie acum 9 ani pe un pret foarte foarte mic de catre persoana in varsta .mai poate reveni asupra vanzarii ?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 18:32, 23 Februarie 2011
Cateva chestiuni sunt neclare
1-a fost `vanduta` o casa sau casa si terenul?
2-`Revenirea` asupra vanzarii nu exista ca institutie.
3-Dupa momentul vanzarii `cumparatorul` a intrat in posesia casei? -respectiv teren?-
4-Casa nu a fost modificata cu nimic? Mai exista s-au a fost daramata si construita alta?
5-Daca este vorba de teren si actele nu s-au facut in forma notariala, dpdv juridic nu exista vanzare. Putem vorbi eventual de o promisiune de vanzare.
Toate aceste amanunte pot conduce la solutii juridice diferite. De aceea e bine sa raspundeti -macar- acestor intrebari pentru a putea oferi o solutie cat de cat corecta.

In primul rand...ce descrieti dvs. nu e vanzare. In cel mai bun caz poate reprezenta o promisiune de vanzare, actul incheiat la primarie nu are valabilitatea de a transmite dreptul de proprietate asupra imobilului in cauza.
Pentru a se face vanzarea, trebuie dezbatuta succesiunea de pe urma surorii (in conditiile in care sora era unica proprietara a casei si nu a avut sot sau copii), iar apoi se face cadastrul si intabularea imobilului in cauza. Urmatorul pas este mersul la notar pentru incheierea actului de vanzare-cumparare in forma autentica.
In cazul de fata, cumparatorul se poate adresa instantei pentru a pronunta o hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare, insa nu stiu daca instanta va admite aceasta actiune, in masura in care vanzatorul nu era proprietarul imobilului la momentul incheierii acelei hartii la primarie (nu era dezbatuta succesiunea)...
sora nu a fost casatorita ,nu a avut copii casa nu a fost intabulata s- a vandut curtea cu totul casa plus teren 2000 metri nu s-a dezbatut succesiunea s-a vandut cu chitanta de mana . s- a vandut dupa moartea surorii de fratesu persoana in varsta .pensionar
am uitat sa specific nu s-au facut modificaria fost vanduta curtea cu casa plus teren pe o suma modica 12 mil vechi acum 9 ani .ca trebuie facut pentru ca batranul respectiv sa si ia casa inapoi ?
.sa se adreseze la arhiva sa ia actul de proprietate al surorii inapoi ,nu exista alti mostenitori din partea suroriii .
multumesc pebtru amabilitate si buna vointa acum ce trebuie sa faca batranu sa si ia de la arhiva actele si sa intabuleze casa ?

Alte discuții în legătură

Vanzare casa fara acte de proprietate Valias Valias Buna ziua, Mama si surorile ei se confrunta cu urmatoarea chestiune: ar dori sa vanda casa bunicilor mei (veche de peste 45 de ani), care este de multi ani ... (vezi toată discuția)
Vanzare cu chianta de mana a mostenirii taspe27 taspe27 buna seara !se poate considera ca vanzarea cu chitanta de mana a mostenirii in termen de 6 luni de la deces s-a acceptat mostenirea ?si nu s-a prescris dreptul ... (vezi toată discuția)
Succesiune zflorentina zflorentina Buna ziua, am nevioe de un sfat in legatura cu o succesiune. Lucrurile stau astfel: bunicul din parte tatalui meu a plecat cu actele casei in care locuiesc ... (vezi toată discuția)