avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua,
am nevioe de un sfat in legatura cu o succesiune.
Lucrurile stau astfel: bunicul din parte tatalui meu a plecat cu actele casei in care locuiesc acum eu, mama si fratii mei. Bunicul a decedat si actele s-au pierdut, nu s-a facut succesiune. Tatal meu a decedat acum 4 ani si ne-am trezit ca nu avem nici un act pe casa. Tatal meu a fost singur la parinti. Casa intre timp a suferit modificari majore. Cum putem trece casa pe numele mamei?
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2011
zflorentina, utilizator
Cel mai recent răspuns: gheorghe cristian , utilizator 18:10, 31 Mai 2011
buna ziua,
obtineti certificate de calitate de mostenitori de pe urma celor doi defuncti, ulterior cu acestea veti avea posibilitatea sa obtineti duplicate ale actelor de proprietate.
Parerea mea este ca trebuie facute mai multe demersuri.
Incepeti prin a cauta duplicate ale actelor de proprietate. In cazul in care casa a fost intabulata, puteti cere copii de la biroul de carte funciara. Exista varianta de a solicita copii dupa actele de proprietate la biroul notarial (daca a facut obiectul unui contract de vanzare-cumparare dupa 1995 si cunoasteti notarul care a instrumentat actul) sau la arhiva notariatului de stat
Apoi, se pune problema succesiunii dupa bunica paterna: daca a decedat inaintea bunicului si s-a dezbatut succesiunea, incercati sa obtineti niste acte de la notarul care a emis certificatul de mostenitor
Abia dupa ce aveti copii ale actelor de proprietate trebuie parcursa etapa a 2-a: dezbaterea succesiunilor dupa bunic si dupa tata.
Cu actele de succesiune finalizate, impreuna cu autorizatiile de constructie si procesele verbale de receptie, puteti intabula casa
Pentru a trece casa pe numele mamei, trebuie ca fiecare dintre fratii dumneavoastra, in urma dezbaterii succesiunii, sa-i vanda mamei cota parte . Exista si varianta - pe care trebuie sa v-o confirme si un notar - ca toti fratii dvs sa renuntati la mostenirea dupa tatal dvs, in favoarea mamei
Doamna avocat Cristea a sesizat foarte bine: obtineti intai certificatele de calitate de mostenitor, cu care vi se vor "deschide usile" pentru obtinerea copiilor dupa actele de proprietate.
Am si eu cam aceeasi problema, dar nu mai exista nici duplicatele in primarie, pt ca au fost facute pierdute, si au emis in 99 un "ordinul prefectului', bunicii, care atesta doar proprietatea pe teren.
Bunicul a fos proprietar pe casa cu acte in regula dosar comlet cu aprobari de constructie si toate necesare. A decedat in 1984 nefacandu-se succesiune dupa acesta. Bunica a facut o cerere catre primarie, pentru rezolvarea actelor, in urma caruia s-a eliberat ordinul prefectului, pe numele dansei, nefacandu-se succesiunea,in care se atesta dreptul de proprietate doar pe teren.
Bunica a decedat in 2002, singurul mostenitor fiind tatal meu.
Am vrut sa fac succesiunea si notarul a cerut anexa 5 si 6 pe care sa se noteze data intocmirii, la care cei din primarie au avut o problema, pt ca nu au acte care sa stea la baza eliberarii acesto anexe.
Am sunat la arhiva nationala si au spus ca actele dupa 1950 au fost predate catre primarii.
UNDE mai pot cauta o copie a actelor, s-au cum a-si putea solutiona problema????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu probleme gheorghe cristian gheorghe cristian Buna ziua Bunicul a fos proprietar pe casa cu acte in regula dosar comlet cu aprobari de constructie si toate necesare. A decedat ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua ,situatia este urmatoarea,,,la masa succesorala sunt 6 frati cu o cota egala ,,unu dintre ei detine titlul de proprietate in original ,,,unu dintre ... (vezi toată discuția)
Detalii succesiune ContSters181113 ContSters181113 Buna ziua Nu stiu cum sa procedez intr-un asemenea caz. Tatal meu locuia de 13 ani in casa bunicii mele (mama lui, care a murit acum 1 an si 10luni), ... (vezi toată discuția)