avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune, inscriere in cartea funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune, inscriere in cartea funciara

despe ce este vorba.................bunicul meu a decedat in 1972, bunica in 1977, casa in care locuiau a fost cumparata cu o chitanta de mana , tatal meu locuieste acolo de cand s-a nascut,.....dupa moartea bunicului exusta un certificat de mostenitor, dupa moartea bunicii alt certificat de mostenitor.

ei sunt 4 mostenitori.....2 dintre ei au vandut partea tatalui meu........1 nu doreste vanzarea

primul certificat de mostenitor e din prin 1976 al 2-le 1993

problema care o pun eu este..............imobilul cu terenul aferent nu a au avut acte de proprietate, bunicul l-a cumparat cu o chitanta de mana

in anul 1993 tatal meu a dobandit titlul de proprietate pe acest imobil cu terenul aferent................apoi la 2 luni a acceptat si succesiunea.....de ce, nu stiu........sunt batrani..............

in toti acesti ani 1977 pana in prezent tatal meu a locuit singur acolo , a platit impozitele locale....figureaza la primarie cu rol pe numele lui.....contractul la electrica pe numele lui etc tot ...numai ca ..........nu e proprietar

eu intreb daca tatal meu inscrie acum proprietatea pe numele lui.......deoarece are titlul de proprietate..... celalalt mostenitor il poate anula ?



sau daca tatal meu poate cere in acest caz uzucapiunea .....de care o fi ea....tatal meu locuieste acolo din totdeauna........singur din 1977

aceasta proprietate nu a fost niciodata inscrisa in cartea funciara nimeni nu a detinut un document de proprietate....din 1993 are titlu de proprietate tatal meu,dar tot din 1993 au dezbatut si mostenirea...ce e de facut?




cu stima respect. mi-ar fi de folos un raspuns
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 16:54, 21 Aprilie 2012
Daca titlul de proprietate este doar pe numele tatalui dvs, isi poate intabula linistit terenul, imobilul fiind intabulat in baza unui certificat de atestare a edificarii constructiei, emis de primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiunea de 10 ani mihaelamosman mihaelamosman Buna ziua.va rog sa ma sfatuiti intr-o problema de mostenire cam incurcata. In anul 1972 parintii mei au achizitionat o casa,cu chitanta de mana, intr-un ... (vezi toată discuția)
Pe numele cui se obtine titlul de proprietate dupa uzucapiune? izabela_25 izabela_25 Sunt unul dintre cei 3 mostenitori ai unui teren de 300m si o casa in bucuresti, care a apartinut bunicului, dar acesta are doar o chitanta de manadin 1949 cu ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare cu act sub semnatura privata (chitanta de mana) ContSters222775 ContSters222775 Inainte de decesul bunicii mele, in 1976, tatal meu a instrainat printr-o chitanta de mana, o casa de locuit, fara acordul expres al bunicii mele (nu exista ... (vezi toată discuția)