avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pe numele cui se obtine titlul de proprietate dupa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pe numele cui se obtine titlul de proprietate dupa uzucapiune?

Sunt unul dintre cei 3 mostenitori ai unui teren de 300m si o casa in bucuresti, care a apartinut bunicului, dar acesta are doar o chitanta de manadin 1949 cu vechiul propritar, am inteles ca trebuie sa merg prin judecata (uzucapiune) ca nu exista alta solutie, dar intrbarea mea este, dupa terminarea procesului actul de propritate emis va fi pe numele celor 3 mostenitori ai bunului sau al bunicului(decedat) si apoi se trece prin succesiune si asa mai departe?
Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2015
izabela_25, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:00, 9 Iunie 2015
izabela_25 a scris:
trebuie sa merg prin judecata (uzucaprine)

Uzucaprine = (probabil) uzul de capre ?
Corect este: uzucapiune.
Ca urmare a solutionarii pozitive in instanta a unei cereri de dobandire a proprietatii terenului, Titlul de proprietate se va emite pe numele titularului/titularilor actiunii (reclamantului/reclamantilor).

Dar daca reclamantul este doar unu din mostenitori? Sau cand se incepe proceura sunt chemati toti mostenitori.
Rol are?Ati acceptat mostenirea in termen?Exista neintelegere intre cei trei?Sunt prea putine date pentru a primi un raspuns exact.
are rol, in pricipiu nu exista neintelegeri intre frati, nu a fost deschisa niciodata sucesiune ca nu exista tiltlu de proprietate doar o chitanta de mana, iar bunicul a decedat acum 13 ani, eu personal am aflat acum vreo 2 saptamani, ca nu am tinut legatura cu bunicu de cand a murit tata acum 17 ani
Deoarece există o chitanță de mână , toți cei interesați solicitați printr-o acțiune împotriva vânzătorului sau a urmașilor acestuia , ca hotărârea ce se va da să țină loc de contract de vc. Apoi deschideți succesiunea-repunere în termen, toți cei 3 posibili moștenitori iar apoi se face partajul. Nu aveți treabă cu uzucapiunea decât în cazul în care nu aveți chitanță de mână/

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor - succesiune - act de proprietate valy13 valy13 Buna ziua, Am nevoie de un sfat in urmatoarea situatie: - tatal meu a mostenit de la parintii lui terenul si casa in care locuieste (succesiunea a fost ... (vezi toată discuția)
Cum se face un rol aiurelu36 aiurelu36 Tatal meu a decedat anul trecut,pentru a face succesiunea ,notarul mi-a cerut mai multe documente de la primarie, logic am fost la primarie si am solicitat ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune de 30 ani lazar_daniel lazar_daniel Buna ziua, Eu si sora mea ne aflam in situatia de a initia un proces de uzucapiune si as dori un sfat. Bunica mea (din partea mamei) a cumparat prin ... (vezi toată discuția)