avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pe numele cui se obtine titlul de proprietate dupa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pe numele cui se obtine titlul de proprietate dupa uzucapiune?

Sunt unul dintre cei 3 mostenitori ai unui teren de 300m si o casa in bucuresti, care a apartinut bunicului, dar acesta are doar o chitanta de manadin 1949 cu vechiul propritar, am inteles ca trebuie sa merg prin judecata (uzucapiune) ca nu exista alta solutie, dar intrbarea mea este, dupa terminarea procesului actul de propritate emis va fi pe numele celor 3 mostenitori ai bunului sau al bunicului(decedat) si apoi se trece prin succesiune si asa mai departe?
Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2015
izabela_25, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:00, 9 Iunie 2015
Dupa mine, mergeti musai la un avocat si, inainte sau dupa, vorbiti cu ceilalti mostenitori.
Certificatul de calitate, greu de obtinut in practica.
Totusi, v-ar trebui. Greu sa fi uzucapat dv. personal, ati aflat de 2 saptamani. Poate ati uzucapat prin frati, nu stiu cum sa va explic non-juridic. Intelegeti-va cu fratii, verificati cu un avocat, poate mergeti toti trei impreuna apoi etc.
Daca vanzatorul a decedat si nu are urmasi in viata/nu-i cunoasteti nostenitorii, nu aveti contra cui sa va indreptati cu actiunea pentru constatarea uzucapiunii in instanta. Nu va puteti judeca cu primaria, cum am mai auzit.
Poate ar fi mai simplu ca mostenitorii bunicilor sa-si stabileasca aceasta calitate la notar, iar cu actul in mana sa solicitati la primaria de sector (am inteles ca imobilul este in Bucuresti) emiterea Ordinului Prefectului pentru constatarea dreptului de proprietate asupra terenului pe care se afla locuinta (art. 23 din legea 18/1991).
De la primarie trebuie sa obtineti urmatoarele acte: istoric de rol fiscal pentru imobilul in cauza (cine a platit impozitul pana in prezent), un extras din registrul agricol 1986-1990 pentru familia bunicilor de la acea adresa (de unde sa reiasa ca posedau casa si curte), un extras din registrul cadastral din 1990 (tot pentru adresa respectiva), sa chemati un expert sa va faca o schita cadastrala 1/2000 si sa formulati o cerere.
Primaria va prelua dosarul dvs, va atasa niste referate justificative si-l va inainta Prefecturii municipiului Bucuresti pentru emiterea Ordinului Prefectului, care va iesi pe numele mostenitorilor si va echivala cu titlu de proprietate pentru curte.
Casa se va intabula ulterior, tot pe numele mostenitorilor, in baza Ordinului Prefectului si a unui certificat de atestare a edificarii constructiei (eliberat tot de la serviciul urbanism al primariei). Este o varianta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor - succesiune - act de proprietate valy13 valy13 Buna ziua, Am nevoie de un sfat in urmatoarea situatie: - tatal meu a mostenit de la parintii lui terenul si casa in care locuieste (succesiunea a fost ... (vezi toată discuția)
Cum se face un rol aiurelu36 aiurelu36 Tatal meu a decedat anul trecut,pentru a face succesiunea ,notarul mi-a cerut mai multe documente de la primarie, logic am fost la primarie si am solicitat ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune de 30 ani lazar_daniel lazar_daniel Buna ziua, Eu si sora mea ne aflam in situatia de a initia un proces de uzucapiune si as dori un sfat. Bunica mea (din partea mamei) a cumparat prin ... (vezi toată discuția)