avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pe numele cui se obtine titlul de proprietate dupa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pe numele cui se obtine titlul de proprietate dupa uzucapiune?

Sunt unul dintre cei 3 mostenitori ai unui teren de 300m si o casa in bucuresti, care a apartinut bunicului, dar acesta are doar o chitanta de manadin 1949 cu vechiul propritar, am inteles ca trebuie sa merg prin judecata (uzucapiune) ca nu exista alta solutie, dar intrbarea mea este, dupa terminarea procesului actul de propritate emis va fi pe numele celor 3 mostenitori ai bunului sau al bunicului(decedat) si apoi se trece prin succesiune si asa mai departe?
Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2015
izabela_25, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:00, 9 Iunie 2015
Din pacate vanzatorul, a decedat si nu are urmasi in viata, nu ai pe cine sa dai in judecata asa ca trebuie obligat uzucapiune din cate am inteles si unu din frati care are actele vrea sa inceapa procedura de uzucapiune in instanta. Intrebarea mea este daca o poate incepe el fara noi si sa obtina el titlu sau suntem chemati toti mostenitori si obtine ficare tilu pe bucata care ii apartine adica 1/3 din total.
Toti mostenitorii dupa ce ati obtinut in prealabil un certificat de calitate de la notar.Nu mergeti in instanta inainte de a avea toate actele.
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2015
avvalentina, utilizator
Dar se mai elibereaza certificat de calitate de la notar avand in vedere ca bunicul a murit acum 13 ani, am inteles ca trebuie maxim intr-un an de la deces.
Nu exista acest maxim de care vorbiti.Consultati un avocat care sa va explice ce anume trebuie facut dupa ce vede actele.
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor - succesiune - act de proprietate valy13 valy13 Buna ziua, Am nevoie de un sfat in urmatoarea situatie: - tatal meu a mostenit de la parintii lui terenul si casa in care locuieste (succesiunea a fost ... (vezi toată discuția)
Cum se face un rol aiurelu36 aiurelu36 Tatal meu a decedat anul trecut,pentru a face succesiunea ,notarul mi-a cerut mai multe documente de la primarie, logic am fost la primarie si am solicitat ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune de 30 ani lazar_daniel lazar_daniel Buna ziua, Eu si sora mea ne aflam in situatia de a initia un proces de uzucapiune si as dori un sfat. Bunica mea (din partea mamei) a cumparat prin ... (vezi toată discuția)