avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate

Buna ziua! Daca pe titlu de proprietate sunt trecuti ca si proprietari cei trei fii mostenitori(mostenitori intre care nu exista comunicare....) partajarea sau iesirea din indiviziune se va face in instanta si intrebarea mea este pe fiecare dintre parcele vor fi proprietari toti cei trei fii sau cum se va face? Mentionez ca pana acum o parte din acest teren arabil a fost lucrat doar de unul dintre fii mostenitori(cel care a locuit la tara( ceilalti nedorind acest lucru sa vina sa munceasca terenul ramas (cei doi frati locuind la oras)....intrebarea mea este cum se va face impartirea parcelelor....comunicarea nefiind posibila,unul dintre frati avand probleme psihice....fiind pe rol in un proces de curatela intre fratele bolnav psihic si fiica acestuia .....fiica cu care nu se poate sta de vorba....va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARIO-FLORA NECTARIA , Avocat 18:51, 28 Ianuarie 2016
Buna ziua,
La iesirea din indiviziune expertul va stabili loturi astfel incat sa nu farmiteze terenurile.
Cel care a lucrat io parte din pamant poate solicita ca in lotul sau sa fie atribuite bucatile lucrate.
In cadrul procesului de iesire din indiviziune se va efectua o expertiza de specialitate iar expertul desemnat de instanta va face propuneri de lotizare urmând ca in instanta partile sa-si exprime opinia pentru alegerea uneia dintrre propunerile de lotizare ale expertului.
In cazul in care partile nu vor agrea niciuna dintre propuneri va decide instanta urmând ca la alegerea variantei de lotizare sa fie avute in vedere mai multe aspecte juridice.
Daca unul dintre frati este interesat si are posibilitatea materiala poate sa solicite instantei atribuirea in natura a întregului teren si stabilirea sultelor de plata catre ceilalti coproprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, suntem trei frați care am moștenit patru parcele ... Jidvei1 Jidvei1 Buna ziua suntem trei frați care am moștenit patru parcele de teren extravilan,iar unul dintre noi solicita prin instanță ieșirea din indiviziune și ar ... (vezi toată discuția)
Partaj intre frati/surori locuinta la tara (lasata mostenire) kyky_micky kyky_micky Buna ziua, Situatia este urmatoarea: trei frati si o sora au mostenit prin succesiune parti egale dintr-o casa la tara si ceva terenuri de pamant. Unul din ... (vezi toată discuția)
Succesiune teren andrei-student andrei-student Buna ziua! am si eu o intrebare in cazul in care sunt 3 mostenitori , sotul suprevietuior cu cota de 1/4 si fratii cu cota de 3/4 . sotul supravietuitor ... (vezi toată discuția)