avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune teren

Buna ziua! am si eu o intrebare in cazul in care sunt 3 mostenitori , sotul suprevietuior cu cota de 1/4 si fratii cu cota de 3/4 . sotul supravietuitor impreuna cu unul din frati are majoritate cum se face impartirea unui teren in dauna celuilat frate? in conditiile in care si-a facut si o casa pe teren. adica cine ia la strada cine ia in spate?cum se procedeaza? multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:58, 30 Septembrie 2010
Nu credeti ca e destul de greu sa va raspunda cineva la o astfel de intrebare?
Pentru iesirea din indiviziune e necesara o expertiza de specialitate, specialistul se deplaseaza la fata locului, identifica imobilul, analizeaza daca poate fi realizata o impartire in natura sau nu, se fac 2 sau 3 variante de lotizare cand aceasta lotizare e posibila.
Doar dupa ce sunt vazute aceste variante de lotizare va puteti rasppunde la intrebare. Aveti posibilitatea sa propuneti o varianta de lotizare de care expertul sa tina cont.
Probabil la iesirea din indiviziune, daca nu se poate imparti totul in natura, cineva va solicita atribuirea imobilului si va plati sulte celorlalti ( contravaloarea cotelor lor).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Propunerea variantelor pt scoaterea din indiviziune heavy2night heavy2night In situatia in care detin prin cumparare o cota de 2/3 dintr-o proprietate(casa+teren )si alt proprietar detine prin mostenire o cota de 1/3 din proprietate , ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune lampadin2 lampadin2 Sunt coproprietar al unui imobil si un teren. Suntem 4 frati mostenitori cu cote egale din casa si teren Un frate a ramas si locuieste acolo , noi ceilalti ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune cls cls Buna ziua. Sunt unul dintre cei 3 frati mostenitori ai unui imobil. Pana in prezent, s-au facut cadastrul si intabularea imobilului, toti 3 participand si ... (vezi toată discuția)