avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... IESIRE DIN INDIVIZIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

IESIRE DIN INDIVIZIUNE

Sunt coproprietar al unui imobil si un teren. Suntem 4 frati mostenitori cu cote egale din casa si teren Un frate a ramas si locuieste acolo , noi ceilalti locuim in alte orase . Fratele care a ramas acolo revendica tot imobilul , invocind faptul ca el a locuit tot timpul si a facut si ceva extinderi dar fara aprobarea noastra . Unul dintre frati a deschis partajul si a cerut si expertiza tehnica. Nu avem martori cu care sa dovedim nimic . Vecinii nostri au vindut , s-au schimbat proprietarii iar cei de acum habar nu au .La partaj se va tine cont de ce se gaseste la expertiza si se imparte ce se gaseste sau se tine cont de ce sustine fratele.Chiar nu ne mai putem intelege cu el.Ce sa facem?Putem cere si despagubiri ? nu am folosit nimic de acolo .
Cel mai recent răspuns: lampadin2 , utilizator 16:27, 27 Martie 2013
Dvs., in cazul in care se va partaja imobilul prin atribuirea intregului teren si a constructiei fratelui dvs. posesor, aveti dreptul la o sulta pe care acesta trebuie sa vi-o platesca. Sulta reprezinta contravaloarea cotei dvs. din dreptul de proprietate pe care o detineti in calitate de mostenitor.
Ati formulat intampinare sau cerere reconventionala? propuneti probe si aratati ca nu ati folosit si nici nu aveti pretentii cu privire la ceea ce a construti fratele dvs.
S-a facut intimpinare si am cerut toti fratii dreptul nostru in natura . Nu suntem interesati in teren sau bani . Cit despre extinderea facuta este nesemnificativa . este o camera 2/2 . Asta ne interesa daca ne va atribui cladire nu sulte compensatorii . oricum bani nu are fratele .
Deci dumneavoastra nu vreti sa iesiti din indiviziune ? Nu-l puteti obliga pe fratele care vrea sa iasa din indiviziune ca sa ramana fortat coproprietar.
Sunt 2 solutii :
1. cei care sunt impotriva iesirii din indiviziune ii cumpara partea celui care vrea sa iasa , ptr ca nu-l puteti obliga sa ramana coproprietar
2. instanta hotaraste vinderea imobilului si banii obtinuti se impart intre coproprietari.
Trebuie sa va hotarati pe care din aceste doua variante o alegeti , pentru a sti pentru ce luptati in instanta.
Doamna ! Eu vreau sa ies dar vreau partea mea de casa nu sulte sau alte compensari . Asta este problema si intrebarea mea . Cind se face expertiza tehnica se imparte ce se gaseste construit ?
Impartirea in natura se poate face doar daca acest lucru este posibil fizic, un imobil este foarte greu de impartit in natura.

Alte discuții în legătură

Casa greu partajabila belcris14 belcris14 CE SE INTAMPLA DACA O CASA ESTE FOARTE GREU PARTAJABILA (SAU DELOC) SI LA PARTEA FINANCIARA NU NE INTELEGEM (SUNTEM 2 COPROPIETARI,EU LOCUIND DE 30 DE ANI) ? ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune icks icks dupa divort shi partaj am decis impreuna cu fosta sa ma incercam o data. dar proasta idee sa dovedit, locuim in bucuresti intr-o casa la curte shi nu poate fii ... (vezi toată discuția)
Se poate face o dezmembrare a unei case maostenite daca una din parti nu e de acord? serena_20 serena_20 sintem trei frati si unul din noi nu este de acord cu dezmembrarea.Se poate in mod legal face dezmemb. si fara acel frate? :( (vezi toată discuția)