avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

iesire din indiviziune

dupa divort shi partaj am decis impreuna cu fosta sa ma incercam o data. dar proasta idee sa dovedit, locuim in bucuresti intr-o casa la curte shi nu poate fii impartita sub nici o forma. ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 17:04, 15 Septembrie 2010
buna ziua.
se poate promova o actiune de partaj prin care sa asolicitati atribuirea bunului catre dvs cu plata unei sulte catre fosta sotie.
am discutat impreuna pe tama asta si nu e de acord sub nici o forama sa ii dau eu bani ptr a renunta, iar ea nu are sa-mi dea. s-a ajuns la o situatie penibila in care nimeni nu mai plateste nimic shi o data pe luna se opresc sau gazele sau lumina
. ajutati-ma va rog. stiu ca exista o varianta de scoatere la licitatie prin instanta.
buna ziua.
in aceasta situatie nu va ramane decat sa promovati actiune a departaj la instanta de judecata.
va sfatuiesc sa apelati la un avocat, macar pentru redactarea cererii de chemare in judecata.
succes.
Ar trebui lamurite anumite aspecte pentru a primi un raspuns corect si complet si anume:
-daca v-ati recasatorit sau nu pentru ca unele sunt regulile aplicabile concubinajului si altele partajului de bunuri comune,
-apoi daca v-ati recasatorit acest imobil a fost achizitionat inainte de cea de a doua casatorie sau in interiorul acesteia,
-daca este cumparata in timpul concubinajului cine este proprietarul imobilului.
Aceste intrebari vin in urma faptului ca ati precizat doar "am hotarat sa ma incercam o data" ori incercarea poate presupune doar o simpla convietuire fara acte sau legalizarea din nou a relatiei, adica casatoria.;)
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
deci, am fost casatoriti si am divortat. in urma partajului eu trebuia sa ii platesc o suma de vreo 7000 de euro fapt stabilit de expertul instantei. atunci am incercat sa convietuim din nou impreuna si se pare ca nu a mers. acum de vreo 3 ani ne suportam reciproc de aici si celelalte probleme. mentionez ca locuinta se afla in sectorul 5 din bucuresti shi in urma partajului s-au facut din nou acte de vinzare cumparare intre noi, noi devenind coproprietari in parte egala. acum nu se mai poate sa convietuim impreuna shi i-am oferit 20.000 de euro sa renunte. mi-a spus ca e prea putin(ea oferindu-mi 5000) bunurile comune sunt o camera shi un hol parte dintr-o alta casa care exista in curte fiind a surorii mele shi o bucate mica de teren pe care am construit 2 camere acestea din urma fiind fara autorizatie de constructie dar cunstruite inaintea divortului. nici unul dintre noi nu s-a casatorit intre timp, iar fiica noastra in virsta de 20 de ani locuieste cu prietenul ei la locuinta acestuia. va multumesc

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament din care detin 7/8 parti tony67ro tony67ro Buna ziua. Sora mea a divortat acum vreo 10 ani. In urma divortului nu a facut partaj pe apartamentul de 2 camere pe care il detinea impreuna cu sotul in ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune fara divort raul32rar raul32rar Buna ziua, Am cumparat impreuna cu \"sotia\" un apartament -inainte- de incheierea casatoriei in urma cu 10 ani. Astazi dupa o serie de procese incheiate ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are un concubin laly laly hristos a inviat. as avea si eu nevoie de un raspuns. am un apartament cumparat impreuna cu o alta persoana. am locuit impreuna 7 ani in urma cu ceva timp a ... (vezi toată discuția)