dupa divort shi partaj am decis impreuna cu fosta sa ma incercam o data. dar proasta idee sa dovedit, locuim in bucuresti intr-o casa la curte shi nu poate fii impartita sub nici o forma. ce se poate face?
am discutat impreuna pe tama asta si nu e de acord sub nici o forama sa ii dau eu bani ptr a renunta, iar ea nu are sa-mi dea. s-a ajuns la o situatie penibila in care nimeni nu mai plateste nimic shi o data pe luna se opresc sau gazele sau lumina
. ajutati-ma va rog. stiu ca exista o varianta de scoatere la licitatie prin instanta.
buna ziua.
in aceasta situatie nu va ramane decat sa promovati actiune a departaj la instanta de judecata.
va sfatuiesc sa apelati la un avocat, macar pentru redactarea cererii de chemare in judecata.
succes.
Ar trebui lamurite anumite aspecte pentru a primi un raspuns corect si complet si anume:
-daca v-ati recasatorit sau nu pentru ca unele sunt regulile aplicabile concubinajului si altele partajului de bunuri comune,
-apoi daca v-ati recasatorit acest imobil a fost achizitionat inainte de cea de a doua casatorie sau in interiorul acesteia,
-daca este cumparata in timpul concubinajului cine este proprietarul imobilului.
Aceste intrebari vin in urma faptului ca ati precizat doar "am hotarat sa ma incercam o data" ori incercarea poate presupune doar o simpla convietuire fara acte sau legalizarea din nou a relatiei, adica casatoria.;)
deci, am fost casatoriti si am divortat. in urma partajului eu trebuia sa ii platesc o suma de vreo 7000 de euro fapt stabilit de expertul instantei. atunci am incercat sa convietuim din nou impreuna si se pare ca nu a mers. acum de vreo 3 ani ne suportam reciproc de aici si celelalte probleme. mentionez ca locuinta se afla in sectorul 5 din bucuresti shi in urma partajului s-au facut din nou acte de vinzare cumparare intre noi, noi devenind coproprietari in parte egala. acum nu se mai poate sa convietuim impreuna shi i-am oferit 20.000 de euro sa renunte. mi-a spus ca e prea putin(ea oferindu-mi 5000) bunurile comune sunt o camera shi un hol parte dintr-o alta casa care exista in curte fiind a surorii mele shi o bucate mica de teren pe care am construit 2 camere acestea din urma fiind fara autorizatie de constructie dar cunstruite inaintea divortului. nici unul dintre noi nu s-a casatorit intre timp, iar fiica noastra in virsta de 20 de ani locuieste cu prietenul ei la locuinta acestuia. va multumesc