avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament din care detin 7/8 parti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament din care detin 7/8 parti

Buna ziua. Sora mea a divortat acum vreo 10 ani. In urma divortului nu a facut partaj pe apartamentul de 2 camere pe care il detinea impreuna cu sotul in Bucuresti. Dupa divort, fostul sot s-a recasatorit. In apartament a ramas sotul cu noua sotie. Intre timp fostul sot a decedat. In urma succesiunii, 1/8 din acest apartament a revenit actualei sotii iar 7/8 au revenit sorei mele si ficei acesteia. Sora mea si actuala sotie a fostului ei sot nu s-au inteles cum sa imparta acest apartament pe motiv ca daca ar vinde apartamentul cu 1/8 din el nu si-ar putea lua mai nimic si ramane in strada. Sora mea cred ca ar putea rezolva cumva asta in instanta, dar nu are banii necesari unui proces si are si oroare de tribunale. Intrebarea mea era daca sora mea poate scoate la vanzare cele 7/8 parti ale ei si ficei si care ar fi conditiile necesare sa faca acest lucru? poate sa gaseste cineva sa cumpere si in felul asta scapa de problema asta cu judecata. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: tony67ro , utilizator 10:12, 3 Aprilie 2015
Nu se poate vinde bunul imobil decat dupa dezbaterea succesiunii si iesirea din indiviziune
Succesiunea este facuta din cate am inteles. Ce presupune iesirea din indiviziune in contextul in care unul din coproprietari nu a dorit rezolvarea pe cale amiabila a acestui partaj?
daca gaseste cumparator, pot vinde ( sora dvs si fiica acesteia) partile lor.
Pretul va fi mult mai mic decat ar valora acea cota. Mai bine imputerniceste pe cineva sa o reprezinte la judecata.
Va cere ca ap sa ii fie atribuit si sa ii dea vaduvei, sulta.
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2015
gi-jane2, moderator
Buna ziua. sora dvs are sanse mari sa obtina imobilul in natura, intrucat detine o cota superioara celei detinute de ultima sotie a defunctului .
DACA ar gasi un cumparator , in situatia actuala, evident ca ar vinde cu mult sub valaoarea de piata .
eu as recomanda sa deschida actiune in instanta pt iesire din indiviziune .
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un raspuns privind partajul dodorel62 dodorel62 Eu am fost casatorit si in urma casatoriei a rezultat un baiat care acum are 19 ani,iar el sta in prezent cu fosta sotie la apartamentul pe care ea il avea ... (vezi toată discuția)
Drepturi... sweet1981 sweet1981 Doresc o lamurire in legatura cu urmatoarea problema... Acum 14 ani parintii sotului meu au divortat si au impartit apartamentul cumparat in timpul ... (vezi toată discuția)
Daca parintele vinde partea din mostenire unui copil,celalalt copil..... catalin. catalin. Buna seara, Dupa decesul tatalui am ramas trei mostenitori pe un apatament. Mama , eu si sora mea. Am inteles ca eu detin 3/16, sora mea 3/16, iar mama mea ... (vezi toată discuția)