avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune fara divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune fara divort

Buna ziua,
Am cumparat impreuna cu "sotia" un apartament -inainte- de incheierea casatoriei in urma cu 10 ani. Astazi dupa o serie de procese incheiate prin renuntarea la un divort, ma gasesc din nou in aceeasi situatie de dinaite. Nu eu am depus actele de divort ci doar am incercat sa-mi refac familia. Nu mai locuiesc in acel apartament de 2 ani de la inceperea divortului. Apartamentul este lasat sa se deterioreze pentru ca eu sunt cel care "nu contribuie" la cheltuielile casei etc desi eu platesc gradinita celor doi copii, concediile, cheltuielile in spatamanile in care ea locuieste cu fetele la mine in localitatea in care stau acum. Cum se poate face o iesire din indiviziune pentru apartamentul proprietate comuna de dinaintea casatoriei? daca acest lucru este posibil si in ce conditii, fara divort.
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 11:18, 20 Iunie 2011
din pacate este greu fara divort.
trebuie sa aveti motive temeinica sa impartiti bunurile comune
Buna ziua,

parerea mea este ca se poate face partaj voluntar, chiar fara sa ajungeti la instanta.
Daca bunul este cumparat inainte de casatorie el nu este supus regimului matrimonial ci este supus regulilor de drept comun. Prin urmare, calitatea de soti a proprietarilor nu impiedica posibilitatea de a partaja acest bun fie prin intelegere ( partaj voluntar) fie la instanta de judecata.

Avocat Boncu
iesirea din indiviziune prin instanta cred ca este singura solutie, cum a spus si colegul partajul voluntar nu merge nu cred ca sotia este de acord sa mearga la notar
numai bine!
Asta ar fi cred singura varianta: in instanta pentru ca se pare ca renuntarea ei la divort are legatura cu proprietatea, pentru a ramane acolo "singura", deja vorbeste de pensie alimentara pentru cei doi copii (desi eu fac destule cheltuieli pentru ei) - dar eu nu stiu daca se poate cere pensie alimentara daca nu exista un divort pronuntat. A facut tot posibilul pentru ca eu sa fiu impiedicat sa locuiesc acolo (nu este o problema - locuiesc in alt oras de 2 ani), Pana la urma nu stiu daca am facut bine cand m-am opus la detramarea acestei familii pentru ca nu am castigat nimic - lucrurile sunt la fel, copiii nu-i pot lua pentru ca sunt mici ... Iar o eventuala intarziere a "iesirii din indiviziune" poate fi in avantajul ei in timp pentru a cere o sulta cu proportie mai mare? pe langa o pensie alimentara? Inca nu pot intelege aceasta situatie. Am impresia ca cei doi copii sunt folositi doar pentru a-si asigura un trai si o compasiune a celor din jur. Poate gresesc dar in timp am ajuns sa gandesc asa.
daca nu aveti bani nici dvs nici sotia ptr sulta ap. se va scoate imobilul la vanzare dupa o eventuala evaluare si se imparte la 2 suma. Oricum dupa parerea mea continuarea casatoriei in conditiile date este imposibila chiar si ptr copii nu mai este un avantaj , nu mai au un climat familial favorabil , dar este decizia dvs ...cred ca divortul este solutia.

Alte discuții în legătură

Soțul nu vrea să mă lase în apartamentul luat cu credit chiar dacă el nu plătește deloc, iar eu locuiesc cu copiii la mama. cum pot rezolva problema la partaj? Cata 86 Cata 86 Buna seara. Am doi copii minori și un credit cu prima casa luat doar pe numele meu fără garant si nu pot ajunge la o înțelegere cu soțul deoarece are ... (vezi toată discuția)
Partaj facut dupa citiva ani dupa divort wsimona wsimona Doresc sa imi ajut o prietena. A divortat acum 5 ani insa din lipsa de mijloace finanaciare nu a facut si partajul , in speta un apartament. Familia are si 5 ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune si plata sultei ET ET Va rog explicati-mi aceasta solutie (iesirea din indiviziune si plata sultei) in cazul in care eu si fostul sot suntem proprietarii casei, iar eu doresc sa ... (vezi toată discuția)