avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soțul nu vrea să mă lase în apartamentul luat cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soțul nu vrea să mă lase în apartamentul luat cu credit chiar dacă el nu plătește deloc, iar eu locuiesc cu copiii la mama. Cum pot rezolva problema la partaj?

Buna seara. Am doi copii minori și un credit cu prima casa luat doar pe numele meu fără garant si nu pot ajunge la o înțelegere cu soțul deoarece are drepturi. El nu este de acord sa ma lase cu apartamentul chiar dacă il plătesc eu. Eu locuiesc cu mama si copii iar el se foloseste de acest apartament cu ratele plătite de mine si cu mobila luată tot prin rate pe numele meu. I-am propus sa isi ia creditul pe numele lui dar a zis ca nu poate sa plateasca. Nu stiu ce soluție sa mai găsesc deoarece el nu vrea sa cedeze macar pentru copii. Ce as putea face? El e convins că nu am cum sa il dau afara din apartament si ca trebuie sa plătesc in continuare. Ma puteti ajuta cu un sfat? Va rog! Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 15 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:03, 13 Septembrie 2019
Buna seara,
Solicitati partajul si iesirea din indiviziune.
Solicitati si acordarea bunului in materialitate cu obligatia ca sa-i platiti eventuala sulta.
Dupa pronuntare solicitati evacuarea si apelati la un executor judecatoresc.
Apelati la ajutorul unui avocat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara! Va trebui sa introduceti actiune in instanta de divort si de partaj. La partaj, solicitati ca apartamentul sa va revina dvs, cu obligatia catre el a platii unei sulte.
Se imparte atat activul, cat si pasivul. Avand in vedere ca bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune si se impart 50% pentru fiecare, asigurati-va ca aveti dovezi ca dvs. ati fost unicul contributor pentru apartament, ca mobila este luata in exclusivitate de dvs., ca dvs cresteti copiii si depuneti munca casnica. Aveti nevoie de martori si inscrisuri, astfel incat sa cresteti cuantumul cotelor in favoarea dvs. 80-90%,si lui sa-i revina doar o sulta insotita de niste bunuri casnice. E mai important sa ramaneti cu apartamentul si lui sa-i dati in schimb mobila si bunuri din casa, sau contravaloarea acestora, pana la acoperirea cotei de 50% sa zicem, in cel mai grav caz.
Exista si riscul parajarii in natura, astfel incat el sa ramana sa locuiasca intr-o camera a apartamentului, insa depinde de cat de bine veti instrumenta dosarul.
Daca acesta este violent, puteti solicita ordin de restrictie impotriva sa, astfel incat sa-l indepartati provizoriu. Poate se satura si pleaca singur, in cele din urma.
Dupa pronuntarea sentintei, puteti sa solicitati evacuarea sotului.
Ar fi bine sa va angajati un specialist, deoarece cazul este destul de dificil. Va doresc mult succes!
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2019
Diana Camelia Diaconu, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu amanati divortul, ce platiti acuma rate, se cheama ca platiti ambii in comun. Aduce bani in casa ? Buurile sunt comune chiar daca sunt numai pe numele dvs.
Cereti si partajul, citati si banca , solicitati sa preluati ratele si casa si sa ii dati sulta. Aduceti dovezi ca nu contribuie ( daca e asa ), Oricum, nu incercati partajul fara avocat.
Eu nu cred ca exista riscul sa partajati in natura, pt ca nu se poate partaja in natura, sa vi-l lase pe fostul sot in casa, nu mai e partaj.
Pana la instanta, insercati sa apelati la un mediator care poate fi si avocat, poate ajungeti la o intelegere privind partajul, in instanta cheltuiti multi bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputarea la partaj a cheltuielilor si ratelor din timpul casatoriei filip2015 filip2015 Buna ziua! Datele problemei sunt următoarele: Suntem căsătoriți din 2007 avem un copil de 8 ani In anul 2001 parintii mei au achiziționat prin credit ... (vezi toată discuția)
Evacuare bunuri infoadrian infoadrian Buna ziua, Va rog foarte mult sa imi dati o solutie la o problema care o am. In prezent sunt intr-o actiune de divort intentata de mine sotiei. Detinem un ... (vezi toată discuția)
Soțul vrea să vândă apartamentul ale cărui rate le-am plătit împreună și să mă arunce în stradă cu una dintre fete. ce mă sfătuiți să fac? Carmaci Carmaci Sunt căsătorită de 27 de ani . Soțul a contractat un apartament de 2 camere dând avansul însă ratele le -am plătit impreuna . Acum nu vrea sa imi faca ... (vezi toată discuția)