Buna ziua,ma aflu si eu intr-o situatie de partaj la trei ani dupa divort si si am si eu niste intrebari,poate aflu si eu raspunsurile la ele,dar sa va spun cum a decurs treaba :
Am cunoscut o femeie cu care am stat in concubinaj un an de zile asta in anul1998,in noiembrie 1999 ne-am casatorit legal,am inceput in anul 2000 sa construim o casa compusa din parter si un etaj (3 camere baie si bucatarie ) plus 1250 m de pamant,intr-o comuna de langa Bucuresti actele sa finalizat in anul 2002,fiind trecuti in actul de vinzare cumparare amandoi,in anul 2005 iunie am divortat,ea a bagat actiunea de partaj si deocamdata sa hotarit ca EA sa ia 70 % din casa si EU 30 % deoarece ea a avut un apartament de 2 cam.inaite de casatorie,pina aici nimic de obiectat,acum a ramas sa vina sa se evaluieze casa si terenul,deci nu sa terminat partajul.In casa,dupa divort,a ramas ea,fie vorba (ca ia a fost si este plecata in strainatate si a ramas mama ei si baiatul ei,care nu este al meu este din alta casatorie ) eu plecind dupa divort in Bucuresti,recasatorindu-ma,am cumparat cu actuala sotie o garsonier,pe la casa din provincie ma mai duceam din cind in cind.
Acum intrbarile mele sint :
1 – Pina la terminarea partajului,chiar daca nu am stat acolo zi de zi,EU am drep sa mai stau acolo intr-o camera ??? sa va spun de ce,ca am vrut sa imi elibereze o camera pina la terminare partajului si a chemat politia din comuna si sa spuna ca este violare de domociliu,ca eu nu am mai stat acolo,deci AM sau NU dreptul acesta,repet pe contractul casei sintem trecuti amindoi.
2 – Dupa ce se termina partajul definitiv,EU deoarece am doar 30 % sint obligat sa iau despagubire de la EA si sa prasesc casa definitiv ? SAU pot ramane intr-o camera,baia si bucataria comuna,deci eu nu a-si vrea desbagubirea ci sa ramin acolo.
3 – Daca a-si accepta sa ia despagubire de la EA,este obligata sa imi dea toti banii SAU in rate ???
Atit a-si vrea sa aflu si daca stie,sau a patit cineva la fel,sa imi spuna si mie.Va multumesc ptr.timpul acordat si daca mai sint ceva intrebari sau nelamuriri va stau la dispozitie.
~ final discuție ~