avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate face o dezmembrare a unei case maostenite ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate face o dezmembrare a unei case maostenite daca una din parti nu e de acord?

sintem trei frati si unul din noi nu este de acord cu dezmembrarea.Se poate in mod legal face dezmemb. si fara acel frate?
:(
Cel mai recent răspuns: petrutdorin , utilizator 16:21, 1 Februarie 2011
Daca fratele nu este de acord, va
trebui sa faceti un partaj prin intermediul
instantei judecatoresti.
mai exista si o alta cale neortodoxa?
1. In primul rand o casa nu se poate dezmembra. Terenul se poate dezmembra.
2. In cazul in care acea casa poate fi impartita in 3 apartamente cu stabilirea cotelor din partile comune, putem discuta de o dezmembrare a constructiei. In toate cazurile este necesar acordul proprietarilor sau o hotarare judecatoreasca.
3. Ar trebui sa detaliati care este situatia reala si in ce scop doriti sa faceti acea dezmembrare fara acordul fratelui dvs.
Bineinteles ca nu.Singura cale este partajul succesoral pe rolul instantei.Cei doi frati care sunt de acord cu partajul vor trebui sa cheme in judecata pe fratele care nu doreste partajarea imobilului.
Daca imobilul nu este comod partajabil, acesta va fi atribuit in natura unuia dintre frati, iar acesta va trebui sa ii despagubeasca pe ceilalti 2 cu contravaloarea partii care le revine printr-o suma denumita "sulta".;)
Exista doar doua solutii legale:
-1) partajarea prin intermediul instantei,
-2) vanzarea cotelor mostenilorilor catre unul dintre ei care
va deveni in acest fel proprietar exclusiv.

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune Maria Cazanaru Maria Cazanaru Buna Ziua, Va rog tare mult sa ma ajutati si pe mine sa ma lamuresc in urmatoarea speta. In urma succesiunii dezbatuta pe cale judecatoreasca, mama mea, ... (vezi toată discuția)
Partaj. nickwolfy nickwolfy Dupa decesul parintilor suntem 4 frati copropietari la imobilul unde au locuit parintii. Primul frate cu cota de 31/40 si ceilalti trei cu cota de 3/40 ... (vezi toată discuția)
Proprietate Cristina.E Cristina.E Bună ziua. Sunt proprietarul unei case împreună cu fratele meu, dobândită prin succesiune în urma decesului tatălui. În ea locuiește și mama, dar ea ... (vezi toată discuția)