avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj.

Dupa decesul parintilor suntem 4 frati copropietari la imobilul unde au locuit parintii.
Primul frate cu cota de 31/40 si ceilalti trei cu cota de 3/40 fiecare.
Ne poate obliga fratele care detine cota de 31/40 sa ne vindem partea noastra si sa-i platim si cheltuielile de renovare pe care le-a facut asupra intregului imobil fara autorizatie de constructie si fara acordul nostru?+cheltuieli de judecata ?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:12, 15 Aprilie 2010
Nimeni nu va poate obliga sa vindeti cota dvs.

Este insa posibil ca fratele sa promoveze o actiune prin care sa solicite partajarea imobilului, in sensul atribuirii imobilului in exclusivitate acestuia cu obligatia platii unei sulte catre dvs. si ceilalti coproprietari. La stabilirea sultei se va avea in vedere si eventualele imbunatatiri aduse imobilului, cheltuielile aferente acestuia etc. In cazul in care nu veti fi de acord cu admiterea actiunii promovate de acesta este posibil sa fiti obligata la cheltuieli de judecata. Cu toate acestea, in cazul partajului, de obicei opereaza o compensare a cheltuielilor de judecata.
Si daca nu suntem de acord cu pretul pe care il va stabili expertul imobiliar si dorim sa facem dezmembrare ?
Se poate face contraexpertiza. Solutia finala depinde de cursul procesului si de ceea ce va doriti si dvs.!
daca fratele dvs. solicita in instanta iesirea din indiviziune, si in urma expertizei efectuate se va constata ca imobilul nu este comod partajabil in natura, daca solicita , instanta ii poate atribui imobilul fratelui dvs. cu obligatia acestuia de a va plati sulta corespunzatoare .
dvs. puteti face obiectiuni la expertiza .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate face o dezmembrare a unei case maostenite daca una din parti nu e de acord? serena_20 serena_20 sintem trei frati si unul din noi nu este de acord cu dezmembrarea.Se poate in mod legal face dezmemb. si fara acel frate? :( (vezi toată discuția)
Succesiunea ContSters96325 ContSters96325 Va mai propun un subiect....la care mi am un dubiu....si daca ma puteti ajuta....vas multumi din suflet. Impreuna cu unchiul meu avem 50-50% dintr-o ... (vezi toată discuția)
Partaj norocel_bab norocel_bab In partajarea unui apartament faptul ca unuia dintre parinti i s-a incredintat minorul spre crestere si educare poate cere o cota mai mare din locuinta?Dar ... (vezi toată discuția)