In partajarea unui apartament faptul ca unuia dintre parinti i s-a incredintat minorul spre crestere si educare poate cere o cota mai mare din locuinta?Dar faptul ca pe timpul casatoriei contributia la cheltuielile curente a fot de 3/1? Cota de 3% se poate lua inapoi?
La partajarea unui apartament parintele caruia i s-a incredintat minorul nu poate cere o cota majorata motivat de acest fapt, ci pentru o contributie mai mare la achizitionarea apartamentului, dovedita cu un venit mai mare.Parintele caruia is-a incredintat minorul are insa un avantaj in atribuirea in natura a imobilului respectiv, in cadrul procesului de partaj, urmand ca el sa despagubeasca pe celalat sot cu sulta, respectiv contravaloarea partii din imobil pe care trebuie sa o primeasca in bani.Daca cheltuielile de care vorbiti nu se regasesc in achizitionarea de bunuri in timpul casatoriei , ci sunt cheltuieli pe facturi de ex., ele nu au relevanta in cadrul procesului de partaj.
Multumesc mult ptr. raspuns.Si as dori sa stiu cum se face plata sultei?-toata suma trebuie data intr-o singura transa sau se poate esalona in mai multe rate?
in cazul in care fostul sot nu este de acord cu plata esalonata a sultei, va trebui sa procedati la plata sultei in termenul indicat de catre instanta.
iar de regula instanta stabileste in acest sens un termen de 6 luni .
inainte de casatoria cu sotul meu am cumparat un apartament,eu cu el.Eu pe numele meu de fata in cota indiviza de 60% si el de 40%.Asa scrie in contractul de vanzare cumparare.Vreau sa stiu daca divortez acum, se respecta cotele stipulate in contract?.De la cumpararea locuintei au trecut 10 ani.
Alte discuții în legătură
Divort 2 copii
Utilizator1452
Am nevoie de sfatul dumneavoastra, o cunostinta a intentat divort, are 2 copii unul de 12 ani si unul de 17. Motivul pentru care a ajuns in situatia aceasta ... (vezi toată discuția)