avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort 2 copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort 2 copii

Am nevoie de sfatul dumneavoastra, o cunostinta a intentat divort, are 2 copii unul de 12 ani si unul de 17. Motivul pentru care a ajuns in situatia aceasta este faptul ca sotul vine mereu beat acasa, ameninta ca ii omoara, ca ii lasa pe drumuri. Anual devine violent de sarbatori, ei nau avut un an nou de cand a venit el. Sta mereu cu frica ca ramane pe drumuri cu copii. El nu vrea copii, ei ramanand la ea. Problema este apartamentul, care sunt sansele ca ea sa il obtina?
Cel mai recent răspuns: justpassingby , utilizator 14:06, 29 Decembrie 2010
In privinta minorilor avand in vedere ca in cadrul procesului de divort vor fi ascultati cu privire la optiunea pe care o au cu privire la incredintarea lor dar si faptul ca tatal nu-i doreste, este evident ca acestia vor fi incredintati mamei.
In privinta apartamentului nu ne-ati dat detalii suficiente cu privire la situatia juridica a acestuia, astfel ca este necesar sa reveniti cu detalii ( daca este achizitionat de soti in timpul casatoriei, daca este achitat intregral sau nu etc. situatiile fiind extrem de diverse ).
Reveniti!
Apartamentul a fost achizitionat in timpul casatoriei, dar toate ratele au fost platite de ea. Este achitat integral.
Am inteles.
Avand in vedere ca imobilul este achizitionat de soti in timpul casatoriei aceste are calitatea de bun comun, insa daca sotia a avut o cota de contributie mai mare decat aceea a sotului ( venit mai mare, rate achitate) aceasta poate solicita in functie de probele pe care le are, retinerea in favoarea acesteia a unei cote mai mari de contributie decat 1/2 din valoare apartamentului si atribuirea imobilului in natura.
In situatia in care va obtine atribuirea in natura a imobilului va fi insa necesar sa-l despagubeasca pe sotul sau cu o suma de bani numita "sulta", suma care reprezinta contravaloarea cotei ce-i va reveni acestuia conform hotararii instantei.
Costurile unui proces de partaj nu sunt deloc neglijabile si anume taxa de timbru este de 3 % din valoarea masei partajabile, onorariu experti ( in functie componenta masei partajabile), onorariu avocat.
Chiar daca nu va uza de serviciile unui avocat pentru divort, pentru partaj este imperios necesar sa angajeze avocat.:luck:
Ca sa raspund si eu strict la intrebarea dvs., sansele sunt destul de mari sa i se atribuie apartamentul in natura, mai ales in situatia pe care ati descris-o in care divortul s-ar pronunta din vina exclusiva a sotului, iar copiii ar fi incredintati sotiei. Evident cu plata sultei despre care se vorbea mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj gomi gomi Sunt in divort............am o fetita de 4 ani care ramane cu mine si impreuna cu al meu sot avem un apartament cu 3 camere si o masina, achizitionate in ... (vezi toată discuția)
Partaj catalingrigore77 catalingrigore77 in urma divortului am parasit domiciliu (evitand tot felul de scandaluri din partea sotiei),lasand acolo fosta sotie si cei doi copii ce trebuie sa fac sa ... (vezi toată discuția)
Partaj norocel_bab norocel_bab In partajarea unui apartament faptul ca unuia dintre parinti i s-a incredintat minorul spre crestere si educare poate cere o cota mai mare din locuinta?Dar ... (vezi toată discuția)