avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj


in urma divortului am parasit domiciliu (evitand tot felul de scandaluri din partea sotiei),lasand acolo fosta sotie si cei doi copii
ce trebuie sa fac sa -mi recapat domiciliul-partaj
mentionez ca acea casa a fost cumparata de mine in timpul casatoriei,muncind in starainatate
va multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:57, 12 Martie 2011
Este necesar sa promovati o actiune de partaj de bunuri comune.
In cadrul actiunii de partaj puteti solicita o cota majorata de contributie la imobilul achizitionat in timpul casatoriei, avand in vedere veniturile realizate de dvs. in strainatate.
Taxa de timbru este de 3 % din valoarea masei partajabile.
In situatia in care imobilul este incomod partajabil si el va va fi dvs. atribuit in natura, atunci veti obligat la contravaloarea cotei stabilite de catre instanta in favoarea fostei sotii, contravaloarea materializata intr-o suma de bani denumita "sulta".
Angajati avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj catalingrigore77 catalingrigore77 in urma divortului am parasit domiciliu (evitand tot felul de scandaluri din partea sotiei),lasand acolo fosta sotie si cei doi copii ce trebuie sa fac sa ... (vezi toată discuția)
Partaj balazs.gabi balazs.gabi dupa pronuntarea divortului am parasit domiciliul in alt judet,in momentul actual locuiesc in chirie,la momentul deschideri actiuni de partaj se tine cont de ... (vezi toată discuția)
Divort 2 copii Utilizator1452 Utilizator1452 Am nevoie de sfatul dumneavoastra, o cunostinta a intentat divort, are 2 copii unul de 12 ani si unul de 17. Motivul pentru care a ajuns in situatia aceasta ... (vezi toată discuția)