avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Partaj bunuri personale (apartament), esalonare sulta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Partaj bunuri personale (apartament), esalonare sulta

In urma procesului privind partajul apartamentului am castigat in instanta si am de platit suma de 30000 roni paratei . Am in intretinere doi copii minori , (incredintati prin ordin judecatoresc) , datorii la banci facute in timpul casatoriei (pe care le platesc eu , parata plecand in strainatate), va rog sa-mi specificati daca pot castiga in instanta dreptul de a plati aceasta suma din salariu pe termen mai lung , si in cat timp .Multumesc
Cel mai recent răspuns: nicolaetarcea , utilizator 07:36, 15 Septembrie 2015
Daca nu ati solicitat acest lucru in cadrul procesului de partaj, nu ati facut probe pe imposibilitatea achitarii dintr-o data a intregii sume si hotararea este definitiva nu mai puteti face nimic, decat o eventuala conventie cu creditorul (putin probabil pt ca acesta are interesul sa isi recupereze banii cat mai curand).

Tb sa stiti ca nu aveti de unde plati acesti bani si nu sa solicitati atribuirea in natura ci eventual vanzarea si impartirea pretului.
Din punctul meu de vedere chiar daca solicitati esalonarea sultei in instanta ,era putin probabil ca instanta sa incuvinteze acest lucru,in marea majoritatea a cazurilor se stabileste un termen de cateva luni.Varianta corecta v-a fost precizata in mesajul anterior.Trebuie sa stiti ca in cazul in care hot este definitiva si nu achitati sulta datorata exista posibilitatea executarii dvs silite.
Singura solutie ar fi o intelegere amiabila cu creditorul , caz contrar se va trece la executare silita poprire salariu, executare silita bunri mobile/imobile, pana la scoaterea la lictatie a imobilului.
In plus, potrivit prevederilor art. 2386 NCC, beneficiază de ipotecă legală asupra imobilului pana la plata sultei stabilita prin hotarare.
Daca datoriile sunt comune si ea este obligata la plata lor. Sper ca le-ati inclus in masa partajata.

Alte discuții în legătură

Sulta BiancaTudose BiancaTudose Buna ziua! Am si eu o intrebare daca stie cineva, pe internet nu am reusit sa ma lamuresc...Sulta este o creanta si astfel dreptul de a cere executarea se ... (vezi toată discuția)
Sulta - partaj apartament eu1984 eu1984 Buna ziua , Va rog sa-mi spuneti , plata sultei , stabilite in urma unui partaj pentru un apartament , trebuie platita imediat de la inchieirea partajului , ... (vezi toată discuția)
Plata esalonata a sultei madalinaR10 madalinaR10 In urma unui proces de partaj pe apartament,trebuie sa platesc sulta 12.800lei. Am cerut la fond sa pot plati esalonat,deoarece am doi minori in intretinere ... (vezi toată discuția)