avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită plata esalonata a sultei
Discuție deschisă în Executare silită

plata esalonata a sultei

In urma unui proces de partaj pe apartament,trebuie sa platesc sulta 12.800lei.
Am cerut la fond sa pot plati esalonat,deoarece am doi minori in intretinere si un venit lunar de 1300lei.
Nu mi s-a cerut si nu am depus atunci acte doveditoare.
Inca nu a trecut termenul de recurs.Sunt de acord cu sulta,dar nu pot plati intreaga suma odata.Ce pot sa fac sa platesc esalonat?
Am motive de recurs sau pot sa invoc ceva in timpul executarii silite?
Cel mai recent răspuns: madalinaR10 , utilizator 16:44, 11 Iulie 2012
Partajul a fost decis de instanta sau a fost vorba de parafarea unei intelegeri intre dvoastra si fostul sot? In orice caz, daca nu este prevazut ca puteti plati esalonat, sunteti executabila dupa termenul la care vi s-a impus achitarea sultei. Singura sansa pentru evitarea executarii silite prin scoaterea la vanzare a apartamentului, este o intelegere notariala cu cu fostul sot in care, eventual, sa ii oferiti o dobanda atractiva si o convertire in valuta pentr o plata esalonata. Totul tine de bunavointa dumnealui. Printr-un eventual recurs puteti doar ataca sentinta instantei de fond privind, eventual, calcularea sultei...insa instanta nu il poate obliga pe fostul sot sa accepte o plata esalonata. Teoretic se considera ca puteti face un credit la banca si sa achitati esalonat...bancii. Veti pierde atat cheltuielie dvoastra de judecata cat si pe cele ale fostului sot, ca sa nu mai zic de pierderea...bunavointei acestuia de care aveti mare nevoie acum. Inteleg ca s-a pus si problema unei pensii de intretinere de 1/3 din salariul tatalui. Poate va puteti intelege cu o compensare pe acest aspect. Atentie insa: nu poate fi o compensatie oficiala: sulta e datoria dvoastra iar pensia e dreptul minorilor...SUCCES!
Ultima modificare: Duminică, 8 Iulie 2012
ContSters257745, utilizator
Multumesc pentru raspuns.Ne judecam pentru partaj din 2005.S-a rejudecat de citeva ori,dar nu am ajuns la Curtea de Apel ,pentru ca valoarea nu depaseste 1 miliard in lei vechi.Ma intrebam daca instanta poate dispune plata esalonata.Mi-ati raspuns ca nu.Ultima data tribunalul a stabilit ca el are a -6-a parte,iar instanta de fond a dispus evaluarea apartamentului.
Nu se poate ajunge la nici o intelegere.Am mai incercat.O sa am insa cam jumatate de suma dintr-o rambursare de taxa auto.A facut deja recurs pentru ca nu este multumit cu evaluarea apartamentului.Ma astept sa-i respinga recursul si sa ma puna in executare.
Am auzit ca pot sa-i dau lunar cite ceva,sa-mi dovedesc buna credinta.Asta pina reusesc sa fac vre-o refinantare,pentru ca am deja un credit.
Deci,cum este cu buna credinta?Inseamna un anumit procent din sulta?
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caut urgent avocat sammy44 sammy44 caut un avocat specializat in executari silite (vezi toată discuția)
Neachitarea sultei sammy44 sammy44 Buna ziua . In cadrul procesului de partaj , mi-a fost atribuit apartamentul cu obligatia ca in termen de 5 luni sa achit o sulta . Data ultimei zile din ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare silita, partaj, sulta in urma partajului, poprire pe sulta ?! orzeaadriana orzeaadriana :hm: Tot pe acest forum am discutat si anul trecut despre problema mea[/b] Anul trecut am initiat un proces pentru contestatie la executare silita pe numele ... (vezi toată discuția)