avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea

Va mai propun un subiect....la care mi am un dubiu....si daca ma puteti ajuta....vas multumi din suflet.
Impreuna cu unchiul meu avem 50-50% dintr-o casa.......in cazul in care eu vreau cu orice pret sa parasesc casa.....in putine cuvinte sa-mi primesc suma aferenta jumatatii mele din casa....iar cealalta persoana nu doreste sa o vanda...ce variante sunt ptr a-mi primi partea......precizand faptul ca ca nu ne putem intelege...si nu este o casa in care ar putea locui 2 familii.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 21:18, 16 Iulie 2009
Promovati o actiune de sistare a indiviziunii, prin hotarare judecatoreasca se va putea atribui imobilul in intregime catre unchiul dvs, cu obligarea acestuia la plata sultei corespunzatoarea a jumatate din valoarea de circulatie a imobilului catre dvs.
In speta suntem in prezenta unei proprietati pe cote parti.In cazul in care exista divergenta intre copartasi , iar starea de coproprietate nu poate fi sistata de comun acord , numai instanta de judecata va decide asupra partajarii , care poate imbraca forma atribuirii , cu obligatia aferenta a celuilat coproprietar de a plati o sulta , o suma cu titlu de despagubire , sau , ca ultima modalitate , instrainarea bunului , pretul dobandit fiind impartit proportional cu cota parte detinuta din dreptul de proprietate.
Ultima modificare: Joi, 16 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Daca nu ajungeti la o intelegere amiabila intre coproprietari o sa se ajunga la instanta de judecata.
Veti solicita iesirea din indiviziune, iar instanta se va pronunta. Cum bunul nu este partajabil in natura , acesta se va atribui unui coproprietar, cu obligarea de a plati sulta celuilalt coproprietar. Daca coproprietarii nu se inteleg sau niciunul nu doreste atribuirea in natura , se va dispune de catre instanta vinderea acestuia si impartirea sumei rezultate din vanzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistarea indiviziunii delcaru delcaru Buna ziua!Am dobandit impreuna cu fostul meu prieten un imobil in cote parti de 50% fiecare.Intre timp ne-am despartit, si el doreste sa-i vand partea mea, ... (vezi toată discuția)
Mostenire parinte decedat frate vitreg alexandru23 alexandru23 Salut, De ceva timp mi-a decedat un parinte si am ajuns la partea de mostenire impreuna cu fratele meu vitreg (frate vitreg prin intermediul parintelui ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune Maria Cazanaru Maria Cazanaru Buna Ziua, Va rog tare mult sa ma ajutati si pe mine sa ma lamuresc in urmatoarea speta. In urma succesiunii dezbatuta pe cale judecatoreasca, mama mea, ... (vezi toată discuția)