Va mai propun un subiect....la care mi am un dubiu....si daca ma puteti ajuta....vas multumi din suflet.
Impreuna cu unchiul meu avem 50-50% dintr-o casa.......in cazul in care eu vreau cu orice pret sa parasesc casa.....in putine cuvinte sa-mi primesc suma aferenta jumatatii mele din casa....iar cealalta persoana nu doreste sa o vanda...ce variante sunt ptr a-mi primi partea......precizand faptul ca ca nu ne putem intelege...si nu este o casa in care ar putea locui 2 familii.Va multumesc anticipat
Promovati o actiune de sistare a indiviziunii, prin hotarare judecatoreasca se va putea atribui imobilul in intregime catre unchiul dvs, cu obligarea acestuia la plata sultei corespunzatoarea a jumatate din valoarea de circulatie a imobilului catre dvs.
In speta suntem in prezenta unei proprietati pe cote parti.In cazul in care exista divergenta intre copartasi , iar starea de coproprietate nu poate fi sistata de comun acord , numai instanta de judecata va decide asupra partajarii , care poate imbraca forma atribuirii , cu obligatia aferenta a celuilat coproprietar de a plati o sulta , o suma cu titlu de despagubire , sau , ca ultima modalitate , instrainarea bunului , pretul dobandit fiind impartit proportional cu cota parte detinuta din dreptul de proprietate.
Daca nu ajungeti la o intelegere amiabila intre coproprietari o sa se ajunga la instanta de judecata.
Veti solicita iesirea din indiviziune, iar instanta se va pronunta. Cum bunul nu este partajabil in natura , acesta se va atribui unui coproprietar, cu obligarea de a plati sulta celuilalt coproprietar. Daca coproprietarii nu se inteleg sau niciunul nu doreste atribuirea in natura , se va dispune de catre instanta vinderea acestuia si impartirea sumei rezultate din vanzare.
Drept de vanzare?
botorka
Am moștenit de 32 de ani 3/8 parte după ce a murit tata dintr-un apartament cu două camere. Acum a murit si mama mea. Dar, ea in, luna mai a făcut Contract ... (vezi toată discuția)