avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, suntem trei frați care am moștenit patru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, suntem trei frați care am moștenit patru parcele ...

Buna ziua suntem trei frați care am moștenit patru parcele de teren extravilan,iar unul dintre noi solicita prin instanță ieșirea din indiviziune și ar avea pretenția să rămână proprietar pe o singura parcela de teren,se poate că instanța să-i de-a dreptate la ceea ce vrea sau rămânem în continuare propriei așa cum suntem acum?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:01, 4 August 2022
Nimeni nu poate ramane la infinit in indiviziune cu ceilalti daca nu isi mai doreste acest lucru. Prin urmare cu siguranta cererea de partaj va fi admisa, Se vor expertiza terenurile si se vor face propuneri de lotizare, de impartire in natura si eventual de compensare cu sume in bani pentru egalizarea valorii loturilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate dumitrugj dumitrugj Buna ziua! Daca pe titlu de proprietate sunt trecuti ca si proprietari cei trei fii mostenitori(mostenitori intre care nu exista comunicare....) partajarea ... (vezi toată discuția)
Proces iesire din indiviziune bontassorin bontassorin Buna ziua ! X deschid proces de iesire din indiviziune pentru terenuri ( intravilane si extravilane ) si case dupa care instanta stabileste expertize pt. ... (vezi toată discuția)
Indiviziune 6 proprietari hanszi hanszi Sunt 6 proprietari in indiviziune cu diferite procente pentru o parcela. Se poate impartii parcela astfel ca 3 proprietari sa primeasca cite o parcela conform ... (vezi toată discuția)