avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi
Forum Activitate Lmoon

Activitate Lmoon

Hello, eu nu am nicio problema cu faptul ca e terasa, si-a făcut proba timpului, din 2014 și pana acum construcția arata extrem de bine, mai bine decât blocuri construite anul trecut. Îl cumpăr pe firma și pentru firma, deci sunt ok cu orice titlu ar avea, întrebam dacă este finantabil, ca doar pe credit pot cumpăra...

Asa am zis și eu când am văzut actele, am avut un soc. Plătisem deja evaluarea, asa ca evaluatorul a venit împreună cu consilierul de la banca, amândoi au spus ca exista șanse. E drept ca raportat la zona în care se afla, cotata foarte scump, prețul e jos, insa eu am dubii ca are rost sa fac un antecontract în condițiile în care în extrasul de carte funciara al proprietății scrie "spatiu+terasa circulabula", iar în actul de dezlipire "terasa acoperita cu terasa circulabila". Momentan este amenajata ca birou, a fost folosit de dezvoltator pentru proiectanți.
Atașez bucata din actul de dezlipire:

[ link extern ]
gi-jane2 a scris:

Deci vreti sa cumparati o terasa acoperita de 70 m2 si una circulabila prin credit ipotecar ?
Banca nu va v-a da zeci de mii de euro pt asa ceva.
Nici buletin nu va puteti face la o adresa unde exista terasa si nu o locuinta.




Bună ziua. Intenționez sa cumpăr un apartament cu 3 camere și terasa situat la ultimul nivel al unui bloc P+4. Fizic, acest apartament este etajul 4 retras al blocului, cu o suprafață de aprox. 70mp, restul amprentei fiind reprezentat de o terasa descoperita care deservește apartamentul.

Vreau sa îl cumpăr cu credit, asa ca atunci când dezvoltatorul mi-a dat actele, am citit în actul de dezlipire ca apartamentul are, de fapt, titlu de "terasa acoperita" cu o "terasa circulabila". Întrebarea mea este dacă mai e finantabil printr-un credit ipotecar, având în vedere ca nu este tocmai o locuință, ci practic o terasa a blocului, doar ca nu e spațiu comun. Va mulțumesc!