avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Intenționez sa cumpăr un apartament cu 3 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Intenționez sa cumpăr un apartament cu 3 camere ...

Bună ziua. Intenționez sa cumpăr un apartament cu 3 camere și terasa situat la ultimul nivel al unui bloc P+4. Fizic, acest apartament este etajul 4 retras al blocului, cu o suprafață de aprox. 70mp, restul amprentei fiind reprezentat de o terasa descoperita care deservește apartamentul.

Vreau sa îl cumpăr cu credit, asa ca atunci când dezvoltatorul mi-a dat actele, am citit în actul de dezlipire ca apartamentul are, de fapt, titlu de "terasa acoperita" cu o "terasa circulabila". Întrebarea mea este dacă mai e finantabil printr-un credit ipotecar, având în vedere ca nu este tocmai o locuință, ci practic o terasa a blocului, doar ca nu e spațiu comun. Va mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2021
Lmoon, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:38, 25 Aprilie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
personal sunt sceptic. o terasa acoperita nu poate fi imobil cu destinatie de locuinta. e clar ca PUZul a fost pentru P+4 nivele iar dezvoltatorul a "inovat"
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deci vreti sa cumparati o terasa acoperita de 70 m2 si una circulabila prin credit ipotecar ?
Banca nu va v-a da zeci de mii de euro pt asa ceva.
Nici buletin nu va puteti face la o adresa unde exista terasa si nu o locuinta.

Asa am zis și eu când am văzut actele, am avut un soc. Plătisem deja evaluarea, asa ca evaluatorul a venit împreună cu consilierul de la banca, amândoi au spus ca exista șanse. E drept ca raportat la zona în care se afla, cotata foarte scump, prețul e jos, insa eu am dubii ca are rost sa fac un antecontract în condițiile în care în extrasul de carte funciara al proprietății scrie "spatiu+terasa circulabula", iar în actul de dezlipire "terasa acoperita cu terasa circulabila". Momentan este amenajata ca birou, a fost folosit de dezvoltator pentru proiectanți.
Atașez bucata din actul de dezlipire:

[ link extern ]
gi-jane2 a scris:

Deci vreti sa cumparati o terasa acoperita de 70 m2 si una circulabila prin credit ipotecar ?
Banca nu va v-a da zeci de mii de euro pt asa ceva.
Nici buletin nu va puteti face la o adresa unde exista terasa si nu o locuinta.

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
chiar daca va da banca bani, dvs tot terasa cumparati, sa stiti. Am mai vazut pe forum un utilizator care a cumparat pod, deci atentie. Mergeti si cu actele la un avocat .. dar greu se schimba destinatia si nu ar trebui sa va agitati dvs pt acte. Probabil ca de aia e si asa ieftin, dar cred ca va legati la cap aiurea. Daca veti dori candva sa vindeti, va fi greu.
Hello, eu nu am nicio problema cu faptul ca e terasa, si-a făcut proba timpului, din 2014 și pana acum construcția arata extrem de bine, mai bine decât blocuri construite anul trecut. Îl cumpăr pe firma și pentru firma, deci sunt ok cu orice titlu ar avea, întrebam dacă este finantabil, ca doar pe credit pot cumpăra...

Ultima modificare: Duminică, 25 Aprilie 2021
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Dovada detinere folosinta teren aferent balconului Daria8 Daria8 Buna dimineata. Vreau sa cumpar cu un credit ipotecar un apartament situat la parterul unui bloc. Acest apartament are construit, cu toate actele si ... (vezi toată discuția)
Terasa comuna in bloc de apartamente dan.p_2018 dan.p_2018 Salutare, Am cumparat un apartament intr-un bloc nou la ultimul etaj, deasupra fiind o terasa necirculabila. Constructorul blocului detine terasa in mod ... (vezi toată discuția)
Responsabilitate terasa bloc ciausu domnica ciausu domnica In anul 2003 am cumparat impreuna cu sotul meu un apartament la ultimul etaj . Apartamentul a fost achizitionat cu credit ipotecar . Pentru acest apartament ... (vezi toată discuția)