avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dovada detinere folosinta teren aferent balconului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dovada detinere folosinta teren aferent balconului

Buna dimineata. Vreau sa cumpar cu un credit ipotecar un apartament situat la parterul unui bloc. Acest apartament are construit, cu toate actele si autorizatile in regula, un balcon. Juristul de la banca ne solicita actul in baza caruia proprietarul detine folosinta terenului aferent balconului. Balconul este construit pe cota indiviza a proprietarului. Cei de la primarie nu pot elibera nici un act in acest sens, deoarece terenul nu le apartine. Nici asociatia de locatari nu poate sau nu vrea sa elibereze o astfel de dovada. Balconul a fost construit acum 5 ani, cand functiona alta Asociatie de locatari cu care cea noua este acum in litigiu.
De unde si ce fel de dovada poate aduce proprietarul pentru a dovedi ca detine folosinta terenului aferent balconului?

Mii de multumiri!
Cel mai recent răspuns: Daria8 , utilizator 10:16, 2 Martie 2016
daca aveti toate actele in regula pentru constructie atunci la obtinerea autorizatiei a fost folosit un act similar.....verificati documentatia depusa atunci la primarie-urbanism
Sunt in regula toate actele, am facut acum o luna cadastrul nou, dupa modificarea apartamentului. Acum apartamentul este intabulat ca spatiu comercial. Proprietarul a fost la Primaria sectorului 4 sa solicite acest act, l-au trimis la Primaria Municipiului. Cei de acolo l-au trimis la Primaria sectorului 4.
Multumesc pentru sfat.
Balconul este construit pe cota indiviza a proprietarului

Cota indiviza / Cota parte din proprietatea comuna reprezinta cota de proprietate din proprietatea comuna ce revine fiecarei proprietati individuale – apartament sau spatiu cu alta destinatie decat cea de locuinta.
Proprietatea comuna intr-un imobil de locuit in comun este formata din calea de acces,
subsol,terasa/acoperis,ghena,uscatoare-astfel ca un proprietar nu poate ridica pretentia ca detine cota sa indiviza bine delimitata si identificata intr-un anumit loc
Balconul a fost construit in afara proiectului initial,pe baza unui proiect solicitat de catre proprietarul de la acea vreme,in baza unei autorizatii de constructie si certificat de urbanism
Aceste documente le puteti solicita fie la autoritatile emitente,fie la oficiul de cadastru
Proprietarul are proiectul, autorizatii de constructie, certificat de urbanism si certificat de edificare a constructiei precum si intabularea facuta ce include ultimele modificari. Nu are act de detinere a terenului aferent balconului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren constructie balcon paliucatalina paliucatalina as dori sa aflu cui ii apartine terenul de sub balcoanele de la etajele superioare ale blocului? Mentionez ca in contractul de vanzare-cumparare nu se ... (vezi toată discuția)
Probleme achizitie apartament parter, cu balcon intabulat ApartamentBalcon ApartamentBalcon Buna ziua, de curand am facut o promisiune bilaterala de vanzare a unui apartament situat la parter, cu un balcon constuit cel putin inainte de anul 2003. ... (vezi toată discuția)
Intabulararea constructiei fara act de proprietate asupra terenului emil_online emil_online am o cladire construita in 91 in gangul de trecere al unui bloc. a fost construita cu aprobarea locatarilor si a ICRAl-ului, specific ca atunci terenul de sub ... (vezi toată discuția)