avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme achizitie apartament parter, cu balcon ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme achizitie apartament parter, cu balcon intabulat

Buna ziua, de curand am facut o promisiune bilaterala de vanzare a unui apartament situat la parter, cu un balcon constuit cel putin inainte de anul 2003. Problema sta in felul urmator, exista intabulare pentru acel balcon, exista si o documentatie cadastrala (din anul 2003) cu denumirea lucrarii :Releveu apartament, unde balconul exista pe schita. In schimb pe actul de proprietate nu exista nimic specificat de balcon, la fel e si in promisiunea pe care am incheiat-o la notar, e trecut doar apartament 3 camere si depedinte, suprata utila nu cuprinde si dimensiunile balconului.Mai este trecut in actul de proprietate cota parte din partile si dependintele comune ale imobilului bloc, in suprafata de 7 mp.Mai este specificat in promisiune ca proprietarul se obliga sa transmita cumparatorului dreptul de folosinta asupra terenului aferent imobilului in suprafata de 17 mp, aflat in indiviziune cu ceilalti locatari. Intrebarea mea este daca e in regula sa il cumpar fara a fi specificat nimic de balcon in actul de proprietate?.Ce reprezinta acel teren de 17mp? Proprietarul de la care cumpar nu si`a pus aceasta problema cand a achizitionat apartamentul adica in 2003. Dimensiunulie balconului lungime :6.30 latime 1.10. Multumesc
Ultima modificare: Luni, 7 August 2017
ApartamentBalcon, utilizator
Cel mai recent răspuns: ApartamentBalcon , utilizator 12:12, 7 August 2017
Depinde daca exista acte de proprietate. Autorizatie de constructie si receptie.
Din spusele proprietarului exista atuorizatie de constructie, dar el nu o detine, pentru ca nu el a construit balconul, act de proprietate pentru balcon nu exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarul terenului din jurul blocului oret20 oret20 In calitate de membru al comitetului executiv al asociatiei de proprietari, doresc sa aflu urmatoarele: 1. Terenul pe care se afla constructia unui bloc de ... (vezi toată discuția)
Mp utili camelia_g camelia_g Vreau să cumpăr un apartament și nu sunt sigură de suprafața acestuia (mp utili). Unde pot să verific suprafața reală/\"oficială\"? Care din ... (vezi toată discuția)
Intabulare spatii comune condominium ? turbo20010 turbo20010 Salut. De curand am cumparat un apartament, iar in contract scria asa : \"Se vinde dreptul de proprietate pentru : - apartamentul nr. 5, situat in ... (vezi toată discuția)