avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulararea constructiei fara act de proprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulararea constructiei fara act de proprietate asupra terenului

am o cladire construita in 91 in gangul de trecere al unui bloc. a fost construita cu aprobarea locatarilor si a ICRAl-ului, specific ca atunci terenul de sub bloc si cel aferent blocului apartinea ICRAL-ului.
intre timp ICRAl-ul s-a desfintat si terenul de sub bloc si aferent blocului a fost cedat proprietarilor de locuinte din blocul respectuv.
Deci terenul pe care este constructia mea apartine acum locatarilor.
As dori sa stiu in baza carei legi s-a procedat la cedarea terenului catre locatarii prorpietari ai apartamentelor?
Cum pot obtine si eu cota indiviza din terenul blocului?
Cel mai recent răspuns: emil_online , utilizator 11:34, 19 Ianuarie 2012
In baza Legii nr.18/1991 a fondului funciar, art.36: "(2) Terenurile proprietate de stat, situate in intravilanul localitatilor, atribuite, potrivit legii, in folosinta vesnica sau in folosinta pe durata existentei constructiei, in vederea construirii de locuinte proprietate personala sau cu ocazia cumpararii de la stat a unor asemenea locuinte, trec, la cererea proprietarilor actuali ai locuintelor, in proprietatea acestora, integral sau, dupa caz, proportional cu cota detinuta din constructie. "
ce pasi trebuie sa urmez sa pot beneficia de aceasta lege?
Dvs, nefiind proprietar de apartament, nu puteti obtine o cota parte indiviza din terenul blocului. Puteti face, totusi, prin asociatia de proprietari, un contract de comodat pentru suprafata aferenta constructiei dvs, in baza caruia o puteti intabula. Constructia are autorizatie?
Are toate autorizatiile necesare. Sunt proprietar pe cladirea construita, avand in vedere ca cedarea s-a facut ulterior construirii nu trebuia sa primesc si eu cota indiviza?
Va multumesc anticipat,
Emil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulararea constructiei fara act de proprietate asupra terenului emil_online emil_online Sunt proprietarul unei cladiri construita in 91 in gangul de trecere al unui bloc. A fost construita cu aprobarea locatarilor si a ICRAL-ului(au fost obtinute ... (vezi toată discuția)
Cum as putea intra in posesia unei cote indivize de teren pentru a putea face si intabularea? user9010 user9010 am un spatiu comercial construit cu proiect si autorizatie de constructie pe 1/2 dintr-un gang de sub bloc. pana acum am tot platit taxe pantru teren la ADP. ... (vezi toată discuția)
Terenul pe care este contruit blocul dpaunit dpaunit Buna ziua! am vrea sa cumparam un apartament din 1994 construit de icral deci nu in regim privat. nelamurirea noastra este ca in precontract se stipuleaza ca ... (vezi toată discuția)