am o cladire construita in 91 in gangul de trecere al unui bloc. a fost construita cu aprobarea locatarilor si a ICRAl-ului, specific ca atunci terenul de sub bloc si cel aferent blocului apartinea ICRAL-ului.
intre timp ICRAl-ul s-a desfintat si terenul de sub bloc si aferent blocului a fost cedat proprietarilor de locuinte din blocul respectuv.
Deci terenul pe care este constructia mea apartine acum locatarilor.
As dori sa stiu in baza carei legi s-a procedat la cedarea terenului catre locatarii prorpietari ai apartamentelor?
Cum pot obtine si eu cota indiviza din terenul blocului?
In baza Legii nr.18/1991 a fondului funciar, art.36: "(2) Terenurile proprietate de stat, situate in intravilanul localitatilor, atribuite, potrivit legii, in folosinta vesnica sau in folosinta pe durata existentei constructiei, in vederea construirii de locuinte proprietate personala sau cu ocazia cumpararii de la stat a unor asemenea locuinte, trec, la cererea proprietarilor actuali ai locuintelor, in proprietatea acestora, integral sau, dupa caz, proportional cu cota detinuta din constructie. "
Dvs, nefiind proprietar de apartament, nu puteti obtine o cota parte indiviza din terenul blocului. Puteti face, totusi, prin asociatia de proprietari, un contract de comodat pentru suprafata aferenta constructiei dvs, in baza caruia o puteti intabula. Constructia are autorizatie?
Are toate autorizatiile necesare. Sunt proprietar pe cladirea construita, avand in vedere ca cedarea s-a facut ulterior construirii nu trebuia sa primesc si eu cota indiviza?
Va multumesc anticipat,
Emil