avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... intabulararea constructiei fara act de proprietate ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

intabulararea constructiei fara act de proprietate asupra terenului

Sunt proprietarul unei cladiri construita in 91 in gangul de trecere al unui bloc. A fost construita cu aprobarea locatarilor si a ICRAL-ului(au fost obtinute toate autorizatiile necesare), specific ca atunci terenul de sub bloc si cel aferent blocului apartinea ICRAL-ului.
Intre timp ICRAL-ul s-a desfintat si terenul de sub bloc si aferent blocului a fost cedat proprietarilor de locuinte din blocul respectuv.
Deci terenul pe care este constructia mea apartine acum locatarilor.

Cum pot obtine si eu cota indiviza din terenul blocului, avand in vedere ca aceasta constructie autorizata deja exista in momentul cedarii terenului?

Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 04:31, 20 Ianuarie 2012
Cota indiviza trebuie sa fie direct proportional cu suprafata detinuta in proprietate. Aceasta cota indiviza ar fi trebuit sa fie sprcificata in actul de proprietate initial. Daca acest lucru nu este specificat, atunci va trebui sa va judecati cu Asociatia de proprietari pentru a obtine aceasta cota.
Cota indiviza nu este specificata, nu am niciun act asupra terenului doar asupra cladirii.
Se poate , cu încheierea unui contract de superficie,încheiat cu Asociaţia de proprietari, în condiţiile NCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulararea constructiei fara act de proprietate asupra terenului emil_online emil_online am o cladire construita in 91 in gangul de trecere al unui bloc. a fost construita cu aprobarea locatarilor si a ICRAl-ului, specific ca atunci terenul de sub ... (vezi toată discuția)
Cum as putea intra in posesia unei cote indivize de teren pentru a putea face si intabularea? user9010 user9010 am un spatiu comercial construit cu proiect si autorizatie de constructie pe 1/2 dintr-un gang de sub bloc. pana acum am tot platit taxe pantru teren la ADP. ... (vezi toată discuția)
Dovada detinere folosinta teren aferent balconului Daria8 Daria8 Buna dimineata. Vreau sa cumpar cu un credit ipotecar un apartament situat la parterul unui bloc. Acest apartament are construit, cu toate actele si ... (vezi toată discuția)