avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Terenul pe care este contruit blocul
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Terenul pe care este contruit blocul

Buna ziua!
am vrea sa cumparam un apartament din 1994 construit de icral deci nu in regim privat. nelamurirea noastra este ca in precontract se stipuleaza ca terenul este atribuit pe durata existentei constructiei care urmeaza prevederile legii 18/1991 a fondului funciar.

imobilull este un bloc tip P+3 cu 3 ap pe etaj

ce presupune acest lucru sau ce urmari poate avea?

multumesc pentru timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: ContSters183056 , utilizator 15:05, 13 August 2014
Conform legii nr.18/1991 a fondului funciar, art.36: "(2) Terenurile proprietate de stat, situate in intravilanul localitatilor, atribuite, potrivit legii, in folosinta vesnica sau in folosinta pe durata existentei constructiei, in vederea construirii de locuinte proprietate personala sau cu ocazia cumpararii de la stat a unor asemenea locuinte, trec, la cererea proprietarilor actuali ai locuintelor, in proprietatea acestora, integral sau, dupa caz, proportional cu cota detinuta din constructie. "

Avand deja precontractul, prin ordinul prefectului se va intocmi actul de proprietate pentru cota dv din terenul aferent imobilului,pana la perfectarea contractului de vanzare.
Multumesc frumos pentru raspuns!

ca sa inteleg in totalitate asta inseamna ca dupa cumpararea apartamentului putem merge cu actele la prefectura pentru intocmirea actului de proprietate al cotei ce ne revine?
Da, pentru ca atunci veti fi titular in CF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulararea constructiei fara act de proprietate asupra terenului emil_online emil_online am o cladire construita in 91 in gangul de trecere al unui bloc. a fost construita cu aprobarea locatarilor si a ICRAl-ului, specific ca atunci terenul de sub ... (vezi toată discuția)
Teren in folosinta vesnica belcris14 belcris14 Va rog frumos sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie.Bunica mea este mostenitoarea (certificat mostenitor) unei case+teren (Constanta) in urma decesului ... (vezi toată discuția)