avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Responsabilitate terasa bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Responsabilitate terasa bloc

In anul 2003 am cumparat impreuna cu sotul meu un apartament la ultimul etaj .
Apartamentul a fost achizitionat cu credit ipotecar .
Pentru acest apartament banca a cerut raportul unui evaluator .
Fostul proprietar a construit pe terasa blocului un pod pe suprafata apartamentului .Dupa cate stiu eu terasa blocului in responsabilitatea intregii asociatii de proprietari .
In cazul unui incident nedorit a cui este raspunderea pentru acel pod (posibilitatea unei dislocari in urma unui vant mai puternic )
In contractul de vanzare cumparare nu este scris nimic despre acest pod .

Pe undeva, problema expusa seamana cu povestea drobului de sare din poveste lui Creanga: inteleg ca podul rezista de mai bine de 12 ani !
Oricum, e de umblat in arhivele asociatiei sa vedeti instoricul acelei constructii ...
Si, poate, nu ar strica o asigurare de locuinta.
Fostul proprietar a construit pe terasa blocului un pod pe suprafata apartamentului .Dupa cate stiu eu terasa blocului in responsabilitatea intregii asociatii de proprietari .

Fostul proprietar putea sa construiasca inca un etaj pe terasa blocului, dumneavoastra nu aveti nici o responsabilitate in ceea ce priveste acea constructie, terasa blocului fiind proprietate comuna, reparatia si intretinerea intra in atributiile asociatiei.
Fostul proprietar a construit pe terasa blocului un pod pe suprafata apartamentului

Pentru raspuns la obiect este necesar sa furnizati date relevante
Interventia asupra partii comune a fost executata cu acordul asociatiei de proprietari ?
Constructia podului a fost executata cu proiect,autorizatie constructie,certificat de urbanism,
garantie,proces verbal de receptie ?
Constructia nou executata este inscrisa in cartea tehnica a condominiului ?
Nu stiu daca exista autorizatie de constructie .De fapt cred ca nu exista .
Asigurare pentru apartament avem si cea obligatorie si una suplimentara pentru ca asa cere banca la care este ipotecat imobilul
Ultima modificare: Marți, 10 Februarie 2015
Adriantot, moderator
Pentru raspuns la obiect nu trebuie nici o data relevanta, pe dumneavoastra va intereseaza daca sunteti responsabila de ceea ce a construit vechiul proprietar, unde nu aveti nici o vina si nu va poate trage nimeni la raspundere, in plus daca acea constructie va deranjeaza sau din cauza ei se va infiltra apa in apartamentul dumneavoastra, puteti sa somati asociatia sa demoleze constructia si sa refaca terasa la forma initiala, iar acest lucru ar fi in avantajul dumneavoastra, intrucat aveti siguranta ca odata refacuta terasa nu vor mai exista probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, fostul proprietar al apartamentului pe care l-am ... maximo2013 maximo2013 Bună ziua, Fostul proprietar al apartamentului pe care l-am cumpărat a realizat o structura pe terasa blocului-tip acoperiș. In momentul tranzacției ... (vezi toată discuția)
Acoperis sarpanta Edu13 Edu13 Buna ziua. Acum 10 ani sora mea a cumparat un apartament la etajul 4, prevazut cu sarpanta construita de fostul proprietar impreuna cu vecinul de langa. Nu ... (vezi toată discuția)
Pot transforma in mansarda podul de deasupra apartamentului meu ? zoia2011 zoia2011 Am cumparat un apartament cu 2 camere la ultimul etaj al unui bloc din Bucuresti care se afla un curs de construire. Dupa ce m-am mutat am inceput sa am ... (vezi toată discuția)