avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Activitate Damoc Claudiu

Activitate Damoc Claudiu

Mulțumesc frumos.


MihailZC a scris:

Puteti alipi direct fara sa faceti nici o instrainare catre sotie sau vreo conventie matrimoniala. Se pot alipi in mod perfect valabil terenuri cu proprietari diferiti, cu mentiunea ca in actul de alipire acestia trebuie sa declare in mod expres cotele in care vor detine noul lot de teren rezultat in urma operatiunii de alipire.
art 132 al 3 din Regulamentul de avizare, recepție și înscriere în evidențele de cadastru și carte funciară aprobat prin Ordinul Directorului ANCPI nr. 700 din 9 iulie 2014:
"(3) Proprietarii unor imobile alăturate, în vederea unei mai bune exploatări a acestora, pot solicita înscrierea alipirii în cartea funciară în baza actului de alipire, a unei convenții privind stabilirea cotelor-părți deținute din imobilul rezultat în urma alipirii, încheiată în formă autentică și a unei documentații cadastrale [...]"

Mulțumesc frumos.


raluk0207 a scris:

Pentru alipire, e necesar ca ambele terenuri să aibă acelasi proprietar.
Fie încheiati cu soția la notar o convenție matrimonială de comunitate convențională, iar terenul bun propriu îl transformați în bun comun.
Fie încheiati cu soția un partaj in timpul căsătoriei, pentru terenul bun comun, partaj in urma caruia sa preluați dvs terenul.

Bună seara, Doresc sa va adresez o intrebare: Sunt proprietar pe 2 terenuri alăturate (relativ mici, 5,5 ari fiecare). Pe un teren sunt proprietar împreună cu sotia, iar pe celalalt sunt proprietar, dinaintea casatoriei, amundoua intabulate. Vreau sa le lipesc, ca să pot construi o casa. Cum pot sa le lipesc, fără a face un nou contract de vânzare-cumpărare? Nu exista o formalitate de cedare jumătate soției, pentru a putea lipi terenurile? Mulțumesc anticipat.