avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Activitate Vasile Badea

Activitate Vasile Badea

Răspuns la discuția Diferete la apa rece
Blocul are contor de apa rece si apa calda. La apa calda diferentele intre indicatia contorului de pe casa scarii si si insumarea indexilor din apartamente este foarte mica (20 -30 de metrii cubi), la apa rece situatia este catastrofala peste 200 metrii cubi reprezinta diferenta. In acesta conditii am pus eu problema deoarece mi se pare nefiresc ca numai de la WC-uri si alte robinete care nu sunt bine inchise sa apara astfel de pirderi?
1. Sunt de acord cu observatia ca sunt apometre care nu inregistreaza picatura. Dar din picaturi sa se faca peste 200 metrii cubi pare de domeniul SF
2. Sunt de acord ca este posibil ca cei care nu locuiesc in imobil sa nu aiba inchise robinetele si in special pe cal de la WC. Dar 7-8 apartamente din cele 31 pot sa duca la un astfel de consum?
3. Este posibil ca sa se mai si fure apa prin " manevrarea" apometrului. Cum ? Am inteles ca sunt multe metode (desi sincer pe unele nu le cred). Daca acest lucru este adevarat, un bun administrator ar sesisa lunar consumurile aduse de locatari si ar face ceva. Cred in cirdasia si comoditatea acesteia si a presedintei cu situatia din bloc si au gasit o solutie comoda dea impartii la numarul de persoane ce locuiesc diferenta de apa.
4. CUM ESTE CORECT (LEGAL) SA SE BAGE ACEASTA DIFERENTA? Conform legilatiei eu am inteles ca aceasta artrebui sa fie la capitolul cheltuieli cota-parte. Apropos, curatenia pe casa scarii trebuie platita la cota parte sau la persoana.
Cu multumiri.
Răspuns la discuția Diferete la apa rece
1. Nu se uda gradina si nici nu se spala covoare sau altceva.
2. Sunt apartamente nelocuite sau inchiriate si la intretinere nu sunt trecute persoanele care locuiesc. Aceste aprtamente figureaza cu persoane zero si CHIAR CONSUM ZERO.
3. Este posibil ca aici , in cele 7-8 apartamente sa se produca pierderi ( la WC sau alti robineti). CURIOS este ca daca pe scara blocului este un consum (suma a citirilor contorilor din apartamente) de 140 metrii cubi, la cel de la intrarea in scara este de 360 metrii cubi. SI DIFERENTA MI SE PARE EXAGERAT DE MARE pentru a putea fi datorata unor scugeri de robineti.
4. La subsol nu exista pierderi de apa (totul este foarte uscat).
Sunt de acord cu plata pierderilor, dar acest sistem introdus de administrator mi se pare a fi favorizant pentru cei care au mai putine persoane la intretinre. Daca exista un cadru legal de plata a acestor diferente va rog sa-mi comunicati. Din punctul meu de vedere consider ca aceste pierdei sa fie trecute la cota parte.
Poate sa ma lamureasca cineva?
La asociatia de proprieteri de cateva luni de zile se plateste pentru apa rece, desi am adus la cunostiinta administratorei si presedintei, cate 4 metrii cubi in plus de persoana. Aceasta in conditiile in care blocul cu 31 de apartemente este contorizat (apometre pe fiecare apartament si apometru pe casa scarii). Raspunsul acestora a fost ca se fura apa.Am solicitat verificarea metrologica a apometrelor din apartamente si a celui de pe casa scari. Lucru realizat dar fara rezultat pentru ca diferenta ( dintre cel de pe scara si suma celor din apartamente ) se pastreaza tot la 4 metrii cubi.
Aceste diferente sa fie datorate si faptului ca sunt apartamente nelocuite (in numar de 7 - 8) .
INTREBARE:
1.De ce se plateste aceasta diferenta in functie de numarul de persoane ( eu platesc o data ce consum prin citirea apometrului din apartament) ?
2. Daca tot se plateste in buna masura pausal de ce sau mai montat apometre?
3. De ce mai suntem obligati sa facem verificarile metrologice la termen?