avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Activitate Eftenaru

Activitate Eftenaru

Va mulțumesc frumos pentru răspuns. Legea spune ca pasivul succesoral se preia conform cotelor de mostenire. Dacă erau doar bunuri propii aveam 3/4 eu și soțul supravietuitor 1/4 asta am înțeles dar după 26 de căsătorie ei au și bunuri comune( o casa și 2 masini). Faptul ca defunca a mai avut și un bun propiu unde eu doar acolo am 3/4, în rest am 3/8. Conform căror cote îmi iese acest pasiv. Dovada este clara în 2008 creditu de 55.000 de e după în 2009 s-a cumpărat o casa și după au urmat mașinile. Problema este ca pt acel credit s-a girat cu bunul propiul al mamei pt ca atât aveau ei atunci. Dar la notar nu știu cum o sa iasă cotele pt acest pasiv,succesiunea este doar pentru credit si imobilul propiu al mamei și o mașină care era pe numele ei. Dacă este datorie contractata împreună ( debitor plus coplatitor) nu este considerata comuna? Va multumesc

Bună seara! În legătură cu pasivul succesoral am și eu o nelămurire. În masa succesorala întra bunurile propii și bunurile comune ale sotilor. Eu ca și fiica unica a defunctei am 3/4 din bunurile propii și 3/8 din bunurile comune. În pasivul succesoral eu ca și fiica ce cota o sa am 3/4 sau 3/8. Pasivul succesoral este în valoare de 38.000 de e reprezentant de un credit Cash unde avem un creditor- bcr și un debitor și garant ipotecar ( bunul propiu al defuncetei) și un coplatitor soțul defunctei,în 2008 s-a făcut creditul, soții avand 26 de ani de căsătorie ( tata vitreg pentru mine) .Banii au dus la cumpărarea de bunuri care au devenit comune însemnând un imobil plus 2 mașini. Eu accept 3/4 din 50% din datorie pentru ca din bunurilor lor comune eu am 3/8. Contractul este semnat în 3 exemplare- baca, debitorul și coplatitorul. Debitorul a decedat, a rămas coplatitorul și garanția. Cum va ieși certificatul de moștenitor? Și în caz ca îmi va ieși 3/4 din tot creditul ce am de făcut? Semnez certificatul și pot în instanta sa dovedesc ca banii s-au cheltuit pt cumpărarea de bunuri comune? Sau NU semnez? Va rog sa ma ajutați pentru ca tatăl vitreg a dus la succesiune doar bunul propiul al mamei și creditul și o mașină. Ascunde imobilul comun și încă o mașină. Pe acestea le rezolv în instanta dar acum nu știu cum sa procedez! Este bun propiu sau comun? Art 351 spune ca soții răspund cu bunurile COMUNE pt datoriile contracte împreună și art 1456 spune ceva de genul ca între debitor și coplatitor se considera datorie în părți egale. De ex debitorul care a achitat tot împrumutul se poate întoarce împotriva codebitorului și ii poate cere jumătate din ce a achitat. Am nevoie de un articol clar sa vad ca este bun comun și ca îmi va ieși actul 3/4 din 50% din creditul rămas!
Multumesc frumos!

trandafir2 a scris:

Mergerti urgent la primarie , la primar , si solicitati un certificat de urbanism , acolo va scrie ce puteti si ce nu puteti sa faceti pe terenul pe care vreti sa il achizitionati , bafta si muta sanatate .

Pot construi pe un teren langa o capela? Intenționez să cumpăr un teren intravilan si sunt 16 m până în capela. Pot optine avizele necesare pentru a construi? Pot face zid ca si gard? Tinand cont ca este construită deja ma gandesc ca nu pot sa construiesc si in loc de teren de casa cumpăr teren pentru o livadă. Va rog urgent un raspuns!