avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2006 soluții astăzi
Forum Activitate Napasta

Activitate Napasta

Buna ziua,
Pe scurt, in luna mai anul trecut mi s-au întocmit dosar penal pentru refuzul probelor biologice. In urma vizionarii imaginilor de pe body-cam polițistul de caz a trimis dosarul cu propunere de clasare. După 5 luni procurorul a restituit dosarul organelor de cercetare.
Ce însemna asta?
Cat mai durează până primesc clasarea?

Menționez că dosarul a fost făcut la inițiativa polițistului care efectiv m-am refuzat să mă ducă recoltarea probelor biologice.
Ce pot sa fac sa grăbesc lucrurile că se face aproape un an de când nu am permis?
Mulțumesc!
Răspuns la discuția Refuz involuntar probe biologice
Bună ziua!
După 6 luni revin cu cauza mea. Am cerut proble video de pe bodycam și de acolo reiese că nu am refuzat cu polițistul a ales asta, el nevrând să mă duc la sânge.
Am depus un memoriu pentru clasare pentru că în dosarul meu nu exista cauza.
In cât timp trebuie sa primesc răspuns? E un termen legal în care procurorul trebuie să îmi de-a clasarea?
Pot atac în instanță aceasta nedreptate? Ce șanse am sa câștig fiind un proces cu MAI? Ce daune pot cere?
Mulțumesc!

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Din cate inteleg vi s-a adus la cunostinta faptul ca refuzul de a va supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive, constituie infractiune, dvs semnand PV, din punctul asta de vedere politistul este acoperit legal.

Răspuns la discuția Refuz involuntar probe biologice
Bună ziua! Revin cu cauza mea care a intrat pe un fagaj bun. Pe înregistrare polițistului se vede foarte clar că nu refuz ci refuzul a fost întocmit abuziv. Am depus un memoriu către procuror că sa îmi de-a clasare pentru că nu există fapta. In cât timp pot sa primesc un răspuns? Care este termenul legal în care trebuie sa primesc un răspuns? Și ce pot face eu in cazul asta ca stau de 6 luni fără sa conduc pentru că un polițist mi-a făcut abuziv dosar penal pentru o infracțiune pe care nu am făcut-o? Îi pot da in judecată? Ce șanse am sa câștig și ce pot cere? Mulțumesc!
Răspuns la discuția Refuz involuntar probe biologice
Si in cazul de fata ce pot sa patesc? Sa inteleg ca politia poate face ce vrea cu noi doar profitand de faptul ca nu cunoastem legile? Se poate termina de la procuror toata tarasenia sau cu siguranta ajung in instanta si ma aleg cu pedeapsa cu suspendare si permis anulat? Mentionez ca nu am antecedente penale, am familie, copil si loc de munca stabil. E frustrant ca am fost cooperant si nu m-am opus cu nimic. Doar din lenea politistului sa ma duca la sange sa ajung sa trag pentru ceva ce puteam evita.
Buna seara,
In urma cu o saptamana am fost prins conducand dupa ce am consumat alcool. In aparat a aparut valaoarea 0.53. Politistul mi-a zis ca trebuie sa mergem la sectie sa intocmeasca un PV. La aproape doua ore de cand am suflat in aparata politistul a intocmit procesul verbal in care a adaugat un articol 337 in care spune ca mi-a adus la cunostinta ca refuzul probelor biologice constituie infractiune. L-am intrebat daca e necesar sa mergem ca inteleg ca incalc legea. El mi-a zis ca fac cum vreau, dar pentru el e de ajuns ca am suflat si are deja infractiunea si daca mergem la sange mai adaugă niste probe la dosar. La momentul respectiv m-a facut sa cred ca e facultativ daca merg sau nu la sange, ulterior sa inteleg ca am comis o infractiune. Toata operatiunea a fost inrrgistrata de body cam. Am fost cooperant tor timpul si sincer daca mi-a fi zis ca incalc legea as fi mers la recoltare. In cazul de fata nu stiu ce se întâmplă si care ar fi rezolvarea problemei mele, dar si la ce pedeapsa sa ma astept. Ma puteti ajuta sa inteleg mai bine?