avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Refuz involuntar probe biologice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Refuz involuntar probe biologice

Buna seara,
In urma cu o saptamana am fost prins conducand dupa ce am consumat alcool. In aparat a aparut valaoarea 0.53. Politistul mi-a zis ca trebuie sa mergem la sectie sa intocmeasca un PV. La aproape doua ore de cand am suflat in aparata politistul a intocmit procesul verbal in care a adaugat un articol 337 in care spune ca mi-a adus la cunostinta ca refuzul probelor biologice constituie infractiune. L-am intrebat daca e necesar sa mergem ca inteleg ca incalc legea. El mi-a zis ca fac cum vreau, dar pentru el e de ajuns ca am suflat si are deja infractiunea si daca mergem la sange mai adaugă niste probe la dosar. La momentul respectiv m-a facut sa cred ca e facultativ daca merg sau nu la sange, ulterior sa inteleg ca am comis o infractiune. Toata operatiunea a fost inrrgistrata de body cam. Am fost cooperant tor timpul si sincer daca mi-a fi zis ca incalc legea as fi mers la recoltare. In cazul de fata nu stiu ce se întâmplă si care ar fi rezolvarea problemei mele, dar si la ce pedeapsa sa ma astept. Ma puteti ajuta sa inteleg mai bine?
Cel mai recent răspuns: Napasta , utilizator 10:21, 16 Noiembrie 2021
Trebuia sa mergeți la prelevarea de mostre biologice. Din descrierea dvs este evident ca politistul a procedat greșit, pe de alta parte, necunoașterea prevederilor legale nu va exonerează de răspundere penala.
Angajati-va avocat specializat în astfel de cauze și stabiliți împreună cu el strategia apărării.
Si in cazul de fata ce pot sa patesc? Sa inteleg ca politia poate face ce vrea cu noi doar profitand de faptul ca nu cunoastem legile? Se poate termina de la procuror toata tarasenia sau cu siguranta ajung in instanta si ma aleg cu pedeapsa cu suspendare si permis anulat? Mentionez ca nu am antecedente penale, am familie, copil si loc de munca stabil. E frustrant ca am fost cooperant si nu m-am opus cu nimic. Doar din lenea politistului sa ma duca la sange sa ajung sa trag pentru ceva ce puteam evita.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Mai 2021
Napasta, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cate inteleg vi s-a adus la cunostinta faptul ca refuzul de a va supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive, constituie infractiune, dvs semnand PV, din punctul asta de vedere politistul este acoperit legal.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
in principiu, daca aveti permis de conducere, stiti sau ar trebui sa stiti si care sunt infractiunile la legea rutiera,
Ajungeti in instanta, pt savarsirea a doua infractiuni, asta e clar.

~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Permisul retinut GudacIonut GudacIonut In noaptea de 16.05.2015,in Orasul Costesti,judetul Arges,am fost somat de un echipaj de politie local sa trag pe dreapta. Consumasem 2 beri , si 2 pahare de ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie dosar penal catalin300 catalin300 Bună ziua as dorii dacă ma puteți ajuta cu un răspuns în data de 19.09.2014 am depistat cu o alcoolemie de 1,40 în sânge mi sa luat doar o singura ... (vezi toată discuția)
Buna seara , noaptea trecuta am fost prins la volan sub influenta ... Mlv07 Mlv07 Buna seara , Noaptea trecuta am fost prins la volan sub influenta bauturilor alcoolice ,la etilotest am avut 0,50. In drum spre spital ptr recoltare probe de ... (vezi toată discuția)