avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie dosar penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie dosar penal

Bună ziua as dorii dacă ma puteți ajuta cu un răspuns în data de 19.09.2014 am depistat cu o alcoolemie de 1,40 în sânge mi sa luat doar o singura proba nu știu din ce motive eu nu am refuzat, as dori sa știu as putea contesta proba de sânge, nu sunt obligatorii doua probe?
Testul cu etlloscopul vi s-a facut? Daca da, care a fost imbibatia alcoolica in aerul expirat?
In conditii normale cea de a doua proba nu prezinta relevanta intrucat practic nu se poate ca in momentul opririi dvs. sa fi avut o alcoolemie sub 0,80 g/l in sange pentru ca sa scapati de infractiune si sa fiti incadrat la contraventie.
ing. Ioan Ciobanu
Intre 1 februarie 2014 și 23 octombrie 2014, dubla recoltare de probe biologice era obligatorie.
Intre 23 octombrie 2014 și 27 ianuarie 2015 – momentul publicării Deciziei nr. 732/16.12.2014( declararea neconstituțională a sintagmei la momentul prelevării mostrelor biologice), s-a instituit obligația prelevării unei singure probe de sânge persoanelor suspectate de săvârșirea infracțiunii prevăzută de art. 336 Cod penal.
In momentul de fata, in lumina deciziei mai sus amintite, normele metodologice s-au schimbat revenindu-se iar la dubla prelevare si la posibilitatea efectuarii calculului retroactiv.
Prin revenirea la momentul conducerii vehiculului ca moment relevant pentru consumarea faptei, fapta considerată săvârșită la momentul prelevării de mostre nu mai poate fi calificată ca infracțiune, astfel, pentru a proba infractiunea ar trebui sa se solicite calculul retroactiv, acest lucru evident nu este posibil avand in vedere ca aveti o singura proba.
Inteleg ca dvs nu ati refuzat a doua prelevare, este foarte important ca asta sa reiasa si din acte, daca s-a consemnat ca nu ati dorit, nu mai aveti ce face, daca culpa nu va apartine, sunt sanse.
Pe mine nu ma intrebat nimeni de a doua daca o dau sau nu ,ma intrebat politistul daca dau probe biologice I-am raspuns ca da mea dat o foie sa o semnez si a chemat doctorita si mea luat doar o proba dupa care politistul a plecat eu ramanand internat in spital . Poate sa treaca politistul in locul meu nu trebuia sa vina dupa o ora?
in aer a fost de 0,74
Trebuie sa vedeti actele din dosar si in functie de asta va construiti apararea.

Alte discuții în legătură

Este refuzul etilotestului ilegal, dacă se acceptă cel de sânge? altcineva1 altcineva1 Este refuzul etilotestului în sine ilegal, dacă se acceptă prelevarea testelor biologice? Pentru a preveni răspunsuri de genul \"De ce ai refuzat. Nu ... (vezi toată discuția)
Ccr a declarat ca neconstitutionala sintagma ''la momentul prelevarii mostrelor biologice'' Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” Plenul Curții Constituționale s-a reunit în ședința de marți, 16 decembrie 2014, pentru a soluționa excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor ... (vezi toată discuția)
Permisul retinut GudacIonut GudacIonut In noaptea de 16.05.2015,in Orasul Costesti,judetul Arges,am fost somat de un echipaj de politie local sa trag pe dreapta. Consumasem 2 beri , si 2 pahare de ... (vezi toată discuția)