avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Permisul retinut
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Permisul retinut

In noaptea de 16.05.2015,in Orasul Costesti,judetul Arges,am fost somat de un echipaj de politie local sa trag pe dreapta. Consumasem 2 beri , si 2 pahare de vin , mi s-a facut frica, si am decis sa ignor semnalele politistilor , incercand sa scap de ei pe niste stradute. Din pacate, am ajuns cu masina pe un drum infundat,fiind obligat sa cobor. Am fost incatusat si dus la sectie, unde am fost testat cu aparatul etilotest ,rezultatul fiind 0.58 in aerul expirat. Am declarat cele intamplate, dupa care am fost dus la Spitalul Regele Carol I , din orasul Costesti , pentru recoltarea probelor biologice. Mentionez ca am fost obligat sa inchid telefonul mobil si sa scot bateria din acesta,si cat timp am fost la sectia de politie, nu am avut voie sa beau nici macar un pahar cu apa. Politistul care m-a oprit mi-a spus ca dansul face legea, putand proba acest lucru si cu doi martori. Mentionez ca nu au avut loc alte incidente pe durata urmaririi , ca de exemplu accidente,victime s.a. Dupa ce am fost oprit , am colaborat cu organele ,in vederea testarii etilotest,a probelor, si a tot ce a stat in putinta mea ,recunoscandu-mi greseala. As vrea sa stiu ce se poate intampla,daca imi va fi anulat permisul , daca ar trebui sa-mi iau un avocat si ce consecinte pot avea faptele mele.
Cel mai recent răspuns: GudacIonut , utilizator 15:25, 18 Mai 2015
Ignorarea semnalelor politistilor va agraveaza situatia si asa complicata de consumul de alcool. Este indicat sa va angajati un avocat. Indiferent de pedeapsa primita, condamnare cu suspendare sau amenda penala permisul se va anula. Avocatul va poate ajuta ca sa nu primiti o pedeapsa cu executare.
Nu am cazier,nu am dosare penale, am mai avut 2 incidente la volan , unul pentru neacordare, altul pentru autovatamare corporala, dar fara alcool sau alte nebunii. Nu e o obisnuinta alcoolul la volan , nu caut sa ma scuz,oricum e tarziu. Dar am ramas surprins , cu executare ?
Art. 336-Cod penal
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Prin urmare pedeapsa este inchisoare sau amenda. Amenda este penala si nu administrativa.
Faptul ca ati cooperat si ca nu aveti cazier va ajuta intr-o anumita masura dar nu foarte mult deoarece ati mai savarsit o infractiune, neoprirea la semnalele polititistilor care se poate interpreta ca sustragere de la prelevarea probelor biologice.

Art. 337-Cod penal
Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice
Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Din acest motiv este indicat sa apelati la ajutorul unui avocat.
Nu m-am sustras recoltarii probelor, din contra,am cooperat, am suflat si in etilotest,am fost si la sange. Doar n-am respectat semnalul politistului , si n-am oprit .
Ati cooperat dupa ce ati fost urmarit si prins.

Alte discuții în legătură

Curiozitate consecințe consum marijuana la volan Mihai28476w6 Mihai28476w6 Ce consecinte sunt daca esti oprit de poliție si ai consumat marijuana (oprit la volan ) multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Alcool la volan - consecinte George432 George432 Buna ! Am fost prins cu 0,94 in fiola , la sange mult mai mult , dupa cum cred ca si stiti . Acuma ce as putea face ? Cat o sa primesc si cand o sa mi revad ... (vezi toată discuția)
Probleme , niste raspunsuri va rog buli83 buli83 buna ziua , mi sa retinut permisu de conducere , eram stationat in Peco , mi sa spus ca am circulat cu o viteza de 109 km , am suflat in etilotest , nici macar ... (vezi toată discuția)