avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... probleme , niste raspunsuri va rog
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

probleme , niste raspunsuri va rog

buna ziua , mi sa retinut permisu de conducere , eram stationat in Peco , mi sa spus ca am circulat cu o viteza de 109 km , am suflat in etilotest , nici macar nu mi sa aratat daca mia iesit alcolemie sau nu , am fost dus la spital , am refuzat sa mi sa recolteze probe biologice .... sunt foarte speriat pe procesu verbal scrie ca am ciurculat cu o viteza de 109 km , si am refuzat sa mi se recolteze probe , si ca sa intocmit dosar penal . ce ma sfatuiti sa fac ! nu am avut nici o data probleme sau amenzi de circulatie ! :((
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2016
buli83, utilizator
Banuiesc ca daca ati baut sau nu ar trebui sa stiti, oricum din ce spuneti, presupun ca ati avut peste 0,40 in aerul expirat din moment ce ati fost dus la prelevare si apoi vi s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art.337 c.p.
Nu veti avea dreptul de a conduce pe toata durata procesului penal, daca veti fi condamnat, permisul se anuleaza.
ART. 337 c.p.
Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice
Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive*) se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
domnu avocat , intradevar am consumat bauturi alcoolice (nu foarte mult ) , nu inteleg dece nu mi sa scris in procesul verbal acolemia data de etilotest , masina nu avea radar si ce dovada poate sa aiba sa mi stabileasca viteza , asta sa intamplat azi dimineata pe la ora 3 ! in masina nu eram singur ,
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2016
buli83, utilizator
Problema dvs. in momentul de fata este ca vi se va intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, infractiune ale carei limite de pedeapsa vi le-a precizat colegul mai sus.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2016
Adela Maria Bratulescu, Avocat
de acord cu dumneavoastra , dar eu eram in peco masina oprita (alimentam ) , puteam sa o las acolo. am fost legitimat cand eram jos din masina .
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2016
buli83, utilizator
In cazul infractiunii, s-a intocmit PV de constatare a infractiunii flagrante, acela nu se comunica, o sa il vedeti la dosarul penal, unde o sa fie atasat si rezultatul etilotestului.

Alte discuții în legătură

Permis retinut pentru alcool 0,45 buta31988 buta31988 buna ziua mi-a fost retinut permisul acum doua luni pentru conducerea autoturismului sub influenta bauturilor alcolice.....am fost oprit de un echipaj de ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere reținut pentru alcol Brotnei Brotnei În seara de 19 12 2017 am fost luat la spital pentru probe care leam refuzat pentru cã polițişti mau luat din fața casei cu motivul cã am condus ... (vezi toată discuția)
Accident ,alcoolemie ,daune materiale gabrielo6 gabrielo6 Unchiul meu a facut accident cu masina(a intrat cu ea in gardul vecinului-singurele pagube cateva scanduri rupte nici o persoan sau animal nu a fost ranit) ... (vezi toată discuția)