avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident ,alcoolemie ,daune materiale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident ,alcoolemie ,daune materiale

Unchiul meu a facut accident cu masina(a intrat cu ea in gardul vecinului-singurele pagube cateva scanduri rupte nici o persoan sau animal nu a fost ranit)
A fost chemata politia si s,a constatat ca avea o alcoolemie de 0.6 in aerul expirat,
S.a intocmit dosar penal la fata locului apoi invitat la sectie pentru declaratii dupa care a fost invitat la IML iar el a refuzat recoltarea probelor biologice in baza fobiei pentru ace ,drept urmare s-a mai intocmit un dosar penal pentru acest lucru.
Ce pedeapsa va obtine pentru toate astea .? sau care e pedeapsa minima ? In cat timp va putea conduce din nou ? in aceasta situatie isi poate lua permisul inapoi cu certificat de grefa pana la solutionarea cazului?
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2018
gabrielo6, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se retine o singura infractiune, cea prevazuta si pedepsita de art 337 c.p.
Cat dureaza cercetarile are dreptul de conducere suspendat, daca va fi trimis in judecata si condamnat, permisul se anuleaza.
Procesul poate dura 1-2 ani.
ART. 337
Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice
Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive*) se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool edyandrei edyandrei buna ziua in data de 13 01 2016 m-am acrosat usor de un automobil marca logan. problema este ca consmasem alcool. la venirea politiei au constatat accidentul ... (vezi toată discuția)
Permis luat pentru alccol maria2025 maria2025 Salut,am si eu o intrebare va rog care stiti raspunsul sa mi-l spune-ti .acum o saptamana mi-a fost luat permisul pentru alccol am avut 0,49 in fiola dar sange ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan, refuz prezentare iml claudiuremus claudiuremus pe data de 26-05-2014 am fost testat cu aparatul si am avut 0.51 in aerul expirat dar am refuzat sa ma duc la IML nu am mai avut in 25 de ani nici o abatere ... (vezi toată discuția)