avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ALCOOL
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ALCOOL

buna ziua in data de 13 01 2016 m-am acrosat usor de un automobil marca logan. problema este ca consmasem alcool. la venirea politiei au constatat accidentul si m-au insotit la IML. pt recoltarea de probe biologice. desi au incercat sa imi recolteze sange am refuzat si proba de sange si cu echilotestul. as vrea sa stiu daca am nevoie de avocat ce se intimpla mai departe ce pedepse ma asteapta si pe cat timp imi suspenda permisu . va multumesc
ART. 337 C.P.
Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice
Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive*) se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
Cat timp se instrumenteaza dosarul nu veti avea drept de conducere, daca veti fi trimis in judecata si condamnat, permisul se anuleaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis luat pentru alccol maria2025 maria2025 Salut,am si eu o intrebare va rog care stiti raspunsul sa mi-l spune-ti .acum o saptamana mi-a fost luat permisul pentru alccol am avut 0,49 in fiola dar sange ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru alcool 0,45 buta31988 buta31988 buna ziua mi-a fost retinut permisul acum doua luni pentru conducerea autoturismului sub influenta bauturilor alcolice.....am fost oprit de un echipaj de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua..in data de 19.08.2022 am fost oprit de poliție și ... Sarsy Sarsy Bună ziua..in data de 19.08.2022 am fost oprit de poliție și testat cu etilotestul,rezultatul fiind de 0,89 .refuzând să merg sa mi se recolteze probe ... (vezi toată discuția)