Mulțumesc frumos pentru răspuns. Țin să precizez că toate contractele de munca și adeverințele au fost traduse și legalizate. Ei susțineau că nu au temeiul legal!
Bună ziua. In perioada 2011-2019 am lucrat în Italia ca asistent medical, iar de 6 luni m-am angajat în țară la un spital de stat. Problema este că cei de la spital nu îmi recunosc anii lucrați în străinătate deoarece, după spusele lor, nu au un temei legal în baza căruia mi se recunoaște activitatea prestată în Italia ca vechime în muncă, pentru stabilirea gradației corespunzătoare vechimii în muncă și acordarea drepturilor salariale cuvenite conform gradației (procent la salariu). La început am fost trimisă la ITM și la Casa de Pensii din România pentru o adeverința din care sa rezulte vechimea din străinătate. Cei de la ITM mi-au spus că nu este de competența lor, iar cei de la Casa de Pensii mi-au spus că nu au eliberat niciodată o asemenea adeverința și că trebuie doar să prezint la locul de muncă contractele și adeverințele de salariat traduse și legalizate,lucru pe care l-am și făcut. Am luat legătura telefonic și cu un reprezentant de la ministerul muncii și mi-a spus același lucru(contracte și adeverințe traduse și legalizate) , în plus a menționat Legea 153. Cu toate acestea nu s-a rezolvat nimic deoarece, în Legea 153, la spusele lor, nu este specificat nimic despre cei care au lucrat în strainate.
Vă rog frumos sa ma ajutați și să îmi spuneți ce altceva ar trebui să fac pentru a-mi fi recunoscuta vechimea. Vă mulțumesc anticipat.