avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Activitate Valdico

Activitate Valdico

Buna ziua!
Succesiunea pentru un anumit bun imobiliar trebuie facuta in mod obligatoriu la acelasi notar la care s-a facut succesiunea si pt alte bunuri imobiliare apartinand aceleiasi persoane defuncte? Noi, mostenitorii, vrem sa schimbam notarul.

Va multumesc!
Va multumesc mult pt rabdare si pt raspunsurile oferite!
Voi proceda asa cum m-ati sfatuit!
Numai bine va doresc!
Va multumesc inca o data pentru promptitudinea raspunsului dumneavoastra!
Am inteles!
Am insa alte intrebari:
1. Acest "Certificat de atestare a posesiei" este unul si acelasi document cu "Certificatul pentru atestarea că petentul este cunoscut ca proprietar" (anexa 1 la PROTOCOLUL DE COLABORARE nr. 1.404 din 26 aprilie 2010 (*actualizat*) încheiat între Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România privind modul de efectuare a operaţiunilor de publicitate imobiliară, în aplicarea Legii cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare (actualizat la data de 22 ianuarie 2013*) ?/[ link extern ]
2. Daca reprezinta unul si acelasi document, am nevoie "in mod obligatoriu", asa cum scrie in Protocol, si de un "Proces- verbal de identificare a imobilului (anexa nr. 2 la PROTOCOLUL DE COLABORARE nr. 1.404 din 26 aprilie 2010) ? Intreb aceasta, deoarece acest proces verbal se pare ca trebuie semnat nu numai de reprezentantii primariei si de proprietar (mostenitori), dar si de rude, vecini etc., dupa caz. Iar aceasta este mai dificil, intrucat vecinii padurii sunt decedati de mult iar mostenitorii lor sunt plecati care incotro...
In anexa nr. 2 scrie ca: "Prezentul înscris însoţeşte în mod obligatoriu certificatul pentru atestarea că petentul ........................... este cunoscut ca proprietar (anexa nr. 1)."

Va multumesc!
1. Va multumesc pentru oportunitatea raspunsului dumneavoastra!
2. Intrebare: "certificatul pentru atestarea posesiei" este acelasi lucru cu "procesul verbal de punere in posesie" ?
Intreb aceasta pentru ca, asa cum am precizat anterior, exista deja un proces verbal de punere in posesie (conform Legii 18), emis de primarie.
3. Succesiunea a fost dezbatuta si s-a emis deja certificatul de mostenitor, dar fara a fi introdusa si padurea, deoarece notarul a refuzat aceasta motivand lipsa unui titlu de proprietate pentru ea.
4. Padurea respectiva a fost inregistrata deja in registrul agricol si in evidentele fiscale ale primariei, pentru ea existand documentele mentionate in mesajul initial (adeverinta de validare, proces verbal de punere in posesie, adeverinta de rol si certificat fiscal), documente pe care unii notari le considera suficiente pentru a permite inscrierea in certificatul de mostenitor, respectiv in suplimentul la certificatul de mostenitor.
5. Problemele sunt urmatoarele:
a) reprezentantii primariei respective, din motive nestiute de mine (probabil financiare, administrative etc.), sustin ca nu pot emite si ca nu au mai emis titluri de proprietate pentru paduri de ani buni (comuna a fost colectivizata in anii comunismului) si ca procesul verbal de punere in posesie tine loc de titlu de proprietate;
b) notarul refuza sa emita un supliment la certificatul de mostenitor in care sa introduca si padurea;
c) alti notari refuza "sa se bage" peste colegul lor de breasla si sa preia dosarul, din motive deontologice;
d) mostenitorii nu pot intocmi cadastrul pentru padure, intrucat aceasta nu figureaza in certificatul de mostenitor.
6. Cum pot rezolva problema intr-un mod cat mai rezonabil?

Va multumesc!

Buna ziua!
Un teren impadurit poate fi introdus in certificatul de mostenitor (la succesiune), daca exista proces verbal de punere in posesie, adeverinta de rol, adeverinta de validare si certificat fiscal pentru el?
Daca NU se poate, , care este legea care interzice acest lucru?
Va multumesc!